Рецепт дня: ніжний торт Зебра

2 грудня 2020, 13:40
Читать новость на русском

Торт "Зебра" чудово підійде для святкового столу, дитячого свята або просто чашечки ароматної кави.

Торт "Зебра" надзвичайно смачний, його обожнюють діти, адже кольоровий малюнок виглядає просто фантастично.

Щоб приготувати торт "Зебра" вдома нам потрібні прості продукти, котрі є на кухні кожної господині.

Інгредієнти для бісквіта:
– 100 г яєчних жовтків;
– 30 г цукру;
– дрібка солі;
– 80 мл олії;
– 80 мл молока;
– 100 грамів борошна.Інгредієнти для шоколадного бісквіта:
– 10 г борошна;
– 20 г какао;
– 240 г яєчного білка;
– 120 г цукру;
– 20 г кукурудзяного крохмалю.
  1. Ретельно розітріть жовтки з цукром за допомогою вінчика, влийте олію та молоко кімнатної температури. Додайте 100 грамів борошна та перемішайте тісто.
  2. Розділіть бісквітне тісто на дві половини, одну всипте 10 грамів борошна, а в другу додайте какао. Вимішайте окремо дві частини тіста.
  3. Ретельно збийте білок з дрібкою солі до піни, невеликими порціями додавайте цукор та продовжуйте збивати до стійкої піни.
  4. Додайте до білкової маси крохмаль та делікатно вимішуйте масу. Розділіть білкову масу на дві рівні частини й вводимо у два готових тіста (шоколадне і біле). Обережно вимішуємо до однорідної маси.
  5. Підготуйте круглу форму для випікання торта, застеліть її дно пергаментом та почергово виливайте біле та шоколадне тісто в центр форми, щоб у вас вийшов малюнок "зебра".
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте торт 30-35 хвилин. Смачного!