Українські вареники з вишнею: перевірений рецепт від Лізи Глінської
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїЛіто – ідеальний час, щоб спробувати приготувати вареники з вишнями. Щоб ця страва вийшла смачною та незабутньою, радимо вам зробити їх за рецептом Лізи Глінської.
Попри те, що у нашій країні війна і непростий для нас всіх час, відомі кухарі хоч на трошки відволікають від сумних реалій рецептами смачних українських страв. Де б нас не закинуло життя, ми ніколи не забудемо смак вареників – символа національної української кухні.
Читайте також Страва дня: фірмовий шніцель від Ектора, який ви обов’язково повинні приготувати
Найчастіше ми готуємо вареники з картоплею, грибами та капустою, втім влітку радимо вам приготувати неймовірно смачні вареники з вишнею.
Кондитерка, кулінарна експертка та видавчиня книг Ліза Глінська поділилася зі своїми читачами в інстаграмі новим рецептом. Переможниця шоу "Мастершеф-2" розповіла, як приготувати вареники з вишнею.
Рецепт вареників з вишнею
Порція: 70 вареників
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 250 міліграмів окропу;
– 50 міліграмів соняшникової олії (рафінованої).Інгредієнти для начинки:
– Вишня;
– Цукор.
Приготування:
- Змішайте сіль із окропом, додайте цей розчин та олію до муки. Перемішайте спочатку виделкою, далі розімніть руками, але недовго. Залиште тісто у мисці, накрийте його плівкою чи рушником. Нехай воно так постоїть годину при кімнатній температурі.
- Вийміть тісто, перемішайте його, але без додавання борошна. Відправте тісто у пакет, а потім у холодильник на 2-3 години.
- На стільницю насипте борошна. Розкачайте його, видавіть кружальця діаметром 6 сантиметрів.
- Розкладіть тісто на долоні, додайте цукор (за смаком), 2-3 вишні (можна з кісткою або без).
- Щоб підготовлене тісто не завітрювалось, накрийте його плівкою.
- Відправте вареники у киплячу воду. 2-3 хвилини і готово!
- Подайте із вершковим маслом чи сметаною.
Як приготувати вареники з вишнею: дивіться відео онлайн