Ми проаналізували переваги та недоліки найбільш доступних частин курочки. На перший погляд, всі вони чудово підходять для запікання, смаження чи гриля, бездоганно поєднуються з гарнірами та спеціями, а також стають головним смаколиком на будь-якому застіллі. Однак кожен має свої особливості, сильні та слабкі сторони.

Читайте до теми Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки

Тож чи існує універсальна частина з курятини, яка підійде на всі випадки життя? Спойлер: так!

Курячі крильця

Якщо ви плануєте відпочинок на природі, без хрумких і смачних курячих крилець не обійтись. Саме ця страва чудово підходить для літніх посиденьок біля гриля, а у поєднанні з улюбленим соусом вона стане фаворитом вечора.

Крильця з легкістю можна назвати делікатесом, що вирізняється з-поміж іншої продукції ніжним смаком курячого м’яса.

Справжній делікатес / Фото Shutterstock

Чималою перевагою курячих крилець є швидкість приготування. Цей продукт часто обирають люди, які хочуть куштувати смачне і поживне м’ясо птиці, не витрачаючи на його запікання багато часу. Тому не дивно, що крильця є головною стравою для великих компаній, адже кращого снеку годі знайти.

Водночас курячі крильця мають і недоліки. Зокрема, у цій частині курки є багато кісток і відповідно менше м’яса. Через це крильця не підходять для приготування супу чи бульйону, а також не є улюбленим смаколиком дітей.

Четвертинки

Це популярна частина курки, яку часто беруть про запас. Також вони непогано підходять для приготування корисного бульйону, а ще їх можна запікати чи тушкувати.

Курочка про запас / Фото Shutterstock

Втім, приготування четвертинок може завдати трішки мороки. Їх потрібно довше маринувати та обсмажувати, тому слід розрахувати час перед запланованою трапезою.

Сім’ї, наприклад, із 3 осіб краще віддати перевагу гомілкам. Все тому, що зазвичай четвертинку складно з’їсти за один раз, тому її розділяють між членами родини, віддаючи найапетитнішу частину – гомілку – дітям. Та і відділяти приготоване м’ясо, коли всім вже охота насолоджуватись стравою – доволі складне завдання.

Гомілки

Гомілки можна з упевненістю та без перебільшення назвати універсальною частинкою курки. Завдяки своїй апетитній формі вони стають окрасою на будь-якому застіллі, а їхнє ніжне м’ясо та хрустка скоринка не залишать нікого байдужим.

Цю частину курочки обожнюють як дорослі, так і діти. У чому ж секрет їхнього успіху? Запечені гомілки так легко і зручно тримати у руці, смакуючи соковите м’ясо.

Не викликають вони труднощів і в приготуванні – на маринування та запікання знадобиться менш як година. Відтак ця частина курки бездоганно підійде для поживного і смачного обіду, вечері у колі сім’ї та друзів, чи перегляду фільму або ж спортивного матчу з найсмачнішим снеком – запеченими гомілками, які можна доповнити гострим, ніжним чи пікантним соусами.

Універсальна частина курочки / Фото Shutterstock

Порівняно з четвертинками та крильцями гомілки мають найбільше м’яса, тож голодними після трапези не буде ніхто. Рекомендуємо маринувати їх карі чи паприкою, адже ці спеції не тільки нададуть страві апетитного і яскравого кольору, але й нових смакових відтінків. А для особливого маринаду скористайтесь медом, соєвим соусом та гірчицею – від такої комбінації у ніжному соковитому м’ясі гомілок будуть у захваті усі!

Чи є ж недоліки у гомілок? Адже ціна продукту – доступна усім, ця частина курочки не потребує багато місця в холодильнику та на столі, її швидко і легко готувати, а залежно від спецій, соусу та гарніру можна придумати десятки варіантів страв на застілля та на щодень. Не будемо приховувати: недолік у гомілок є. Від них просто неможливо відірватись, а коли з’їв одну гомілку – хочеться ще і ще.

Та головний секрет смачних гомілок – у якості м'яса. Тому рекомендуємо перевірену часом продукцію ТМ "Наша Ряба", яку вже оцінили мільйони українців. Купуючи гомілки "Наша Ряба", можете бути певними, що потішите себе та своїх рідних смачною та свіжою курятиною, яка принесе вам максимальну користь і, звісно, задоволення.