Ванільне морозиво – заморожений десерт. Це класичне морозиво, яке готують на основі вершків, молока та яєць, а також додають стручок ванілі або ванільний цукор. Його використовують як основу для інших видів морозива.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Морозиво можна подавати на десерт, до випічки або кави, прикрасивши фруктами, ягодами або листочками м'яти.

Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою

  • Час: 4 години 30 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 289 ккал
  1. У каструлю вилийте молоко, вершки, додайте половину цукру, поставте на вогонь.
  2. У миску з жовтками додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером. Додайте кілька ложок молока, знову збийте.

Процес збивання жовтків з цукром/ Фото Pexels

  1. Шоколад подрібніть у крихту.

Шоколад/ Фото Pexels

  1. Крем вилийте у каструлю, доведіть до кипіння. Зніміть з плити для охолодження. У крем додайте шоколадну крихту, перемішайте, викладіть у форму. Залиште на 4 години у холодильник для заморожування.

Ванільне морозиво з шоколадною крихтою/ Фото Unsplash

  1. Дістаньте морозиво за десять хвилин до подачі, викладіть у тарілки, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!