Як приготувати ванільне морозиво з шоколадною крихтою: простий рецепт солодкого десерту

18 червня 2021, 17:25
Читать новость на русском

Морозиво – найсмачніший солодкий десерт, який подобається дітям і дорослим. Ми підготували для вас простий рецепт, який ви з легкістю приготуєте вдома.

Ванільне морозиво – заморожений десерт. Це класичне морозиво, яке готують на основі вершків, молока та яєць, а також додають стручок ванілі або ванільний цукор. Його використовують як основу для інших видів морозива.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Морозиво можна подавати на десерт, до випічки або кави, прикрасивши фруктами, ягодами або листочками м'яти.

Смачний десерт готували ще за часів династії Юань у XIV столітті у Монголії, де під час приготування різних сумішей, додавали лід для охолодження. Рецепт приготування поширювався зі Сходу до Європи, який поступово вдосконалювався та змінювався.

У Франції на початку XVIII століття до морозива почали додавати яєчні жовтки та ваніль. Пізніше ванільне морозиво з'явилося у Сполучених Штатах, коли Томас Джефферсон привіз рецепт з Франції. 

Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою

  • Час: 4 години 30 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 289 ккал
Інгредієнти:
– 500 мілілітрів молока 3,2%;
– 500 мілілітрів вершків 30%;
– 6 яєць;
– 100 грамів цукру;
– 15 грамів ванільного цукру;
– 50 грамів шоколаду;
– м'ята.
  1. У каструлю вилийте молоко, вершки, додайте половину цукру, поставте на вогонь.
  2. У миску з жовтками додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером. Додайте кілька ложок молока, знову збийте.

Процес збивання жовтків з цукром/ Фото Pexels

  1. Шоколад подрібніть у крихту.

Шоколад/ Фото Pexels

  1. Крем вилийте у каструлю, доведіть до кипіння. Зніміть з плити для охолодження. У крем додайте шоколадну крихту, перемішайте, викладіть у форму. Залиште на 4 години у холодильник для заморожування.

Ванільне морозиво з шоколадною крихтою/ Фото Unsplash

  1. Дістаньте морозиво за десять хвилин до подачі, викладіть у тарілки, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!