Вареники – один із символів української національної кухні. Їх готують з прісного тіста та додаванням начинки з м'яса, овочів, грибів та сиру. Також у страву додають сезонні фрукти та ягоди.

Читайте також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі

До вашої уваги простий рецепт пишних та ароматних вареників з полуницею, які ви легко приготуєте вдома. Для того, щоб начинка вареників не розварювалась – додайте крохмаль з цукром, який вбере полуничний сік.

Готові вареники подавайте з йогуртом, сметаною або згущеним молоком. Ми впевнені, що солодкий десерт сподобається дітям і дорослим.

Рецепт вареників з полуницею

  • Час: 30 – 35 хвилин
  • Порції: 2 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 155 ккал
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.

Процес просіювання борошна/ Фото Pexels

  1. У мисці змішайте яйця з сіллю, додайте кефір, соду, перемішайте до однорідної консистенції.
  2. У два етапи -- додайте борошно, олію, перемішайте.
  3. Замісіть еластичне тісто, залиште на десять хвилин.

Тісто для вареників/ Фото Unsplash

  1. Для приготування начинки ретельно помийте полуницю, почистіть від листочків, наріжте скибочками, викладіть у миску. Окремо у мисці з'єднайте крохмаль з цукром.

Свіжа почищена полуниця/ Фото Unsplash

  1. Розділіть тісто на дві частини, розкатайте коржики.

Коржик з тіста / Фото Unsplash

  1. За допомогою кухонного кільця виріжте кружечки з тіста. В середину викладіть скибочки полуниці, додайте цукор з крохмалем.

Кружечки з тіста для вареників/Фото Unsplash

  1. Сформуйте вареники, закріпіть краю, викладіть на дошку і посипте борошном.

Вареники / Фото Pexels

  1. Поставте на вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння, додайте сіль, викладіть вареники, варіть протягом 7 хвилин до готовності. Зцідіть воду.

Відварені вареники з полуницею / Фото Freepik

  1. Викладіть готові вареники у тарілку, додайте вершкове масло, сметану. Подавайте гарячими. Смачного!