Вареники з полуницею: простий рецепт солодкого десерту

7 червня 2021, 20:35
Читать новость на русском

Якщо ви бажаєте приготувати для своїх рідних небанальну страву на вечерю, то ось ідеальний варіант. Ми підготували для вас рецепт солодких вареників із полуницею, які сподобаються усім.

Вареники – один із символів української національної кухні. Їх готують з прісного тіста та додаванням начинки з м'яса, овочів, грибів та сиру. Також у страву додають сезонні фрукти та ягоди. 

Читайте також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі

До вашої уваги простий рецепт пишних та ароматних вареників з полуницею, які ви легко приготуєте вдома.  Для того, щоб начинка вареників не розварювалась – додайте крохмаль з цукром, який вбере полуничний сік.

Готові вареники подавайте з йогуртом, сметаною або згущеним молоком. Ми впевнені, що солодкий десерт сподобається дітям і дорослим. 

Рецепт вареників з полуницею

  • Час: 30 – 35 хвилин
  • Порції: 2 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 155 ккал
Інгредієнти:
– 500 грамів свіжої полуниці;
– 320 грамів борошна;
– 2 яйця;
– 1 склянка кефіру;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 120 грамів цукру;
– 1 чайна ложка крохмалю;
– вершкове масло 82%;
– сметана 15 – 25%;
– дрібка соди;
– дрібка солі.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.

Процес просіювання борошна/ Фото Pexels

  1. У мисці змішайте яйця з сіллю, додайте кефір, соду, перемішайте до однорідної консистенції.
  2. У два етапи -- додайте борошно, олію, перемішайте.
  3. Замісіть еластичне тісто, залиште на десять хвилин.

Тісто для вареників/ Фото Unsplash

  1. Для приготування начинки ретельно помийте полуницю, почистіть від листочків, наріжте скибочками, викладіть у миску. Окремо у мисці з'єднайте крохмаль з цукром.

Свіжа почищена полуниця/ Фото Unsplash

  1. Розділіть тісто на дві частини, розкатайте коржики.

Коржик з тіста / Фото Unsplash

  1. За допомогою кухонного кільця виріжте кружечки з тіста. В середину викладіть скибочки полуниці, додайте цукор з крохмалем.

Кружечки з тіста для вареників/Фото Unsplash

  1. Сформуйте вареники, закріпіть краю, викладіть на дошку і посипте борошном.

Вареники / Фото Pexels

  1. Поставте на вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння, додайте сіль, викладіть вареники, варіть протягом 7 хвилин до готовності. Зцідіть воду.

Відварені вареники з полуницею / Фото Freepik

  1. Викладіть готові вареники у тарілку, додайте вершкове масло, сметану. Подавайте гарячими. Смачного!