Бульйон своїм неповторним смаком та ароматом підкорив смак мільйонів людей по всьому світу. Смачна навариста страва навіть здатна надавати сил хворим та зігріває у холодну та сиру погоду.

Читайте також Важливий вибір для малюка: з якого м'яса краще починати перший прикорм

У кожного з нас є свій секрет приготування цього супу, але є універсальні поради, які варто взяти на озброєння кожній господині.

Додаємо у бульйон оцет

Історія бульйону тягнеться вже кілька століть, він швидко набрав популярності, а його рецепт видозмінювався у кожному регіоні. Кожна господиня прагнула вдосконалити його смак та надати йому неповторних ноток.

Відкриваємо нові секрети звичної страви / Фото Pixabay

Ще один ефект, якого намагалися досягнути господині – підсилити смак страви. Шляхом експериментів їм вдалося з'ясувати, що найкраще для цього підходить оцет – як спиртовий, так і винний.

На перший погляд, додавання оцту у бульйон – доволі несподівана ідея. Втім, невеликої порції оцту достатньо, щоб зробити бульйон більш насиченим та густим.

Оцтова кислота добре розчиняє хрящі та сполучні тканини, тож прискорює процес утворення желатину. Також смак страви стане ефірним та яскраво вираженим.

Додавати яблучний, винний або спиртовий оцет треба в таких пропорціях: чайна ложка на 5 – 8 літрів страви. Краще додавати оцет невеличкими порціями під час варіння та пробувати страву на смак.