13 січня,
18:41
Вечеря за 30 хвилин: запікаємо курячі гомілки з апельсинами
Щоб смакувати поживними стравами, не обов'язково годинами стояти біля плити. Ми підготували для вас швидкий рецепт курочки в кисло-солодкому соусі з апельсинами.
Медовий маринад – ідеальним для курятини, адже при запіканні чи смаженні на м'ясі утворюється хрумка солодка скоринка.
Читайте також Коли смачно всім: 3 легких рецепти ситних сніданків для себе та рідних
Подавайте цю страву з ніжним картопляним пюре, овочами на грилі або свіжим салатом.
Рецепт курячих гомілок з апельсинами
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 1 кілограм курячих гомілок;
– 2 апельсини;
– 6 зубчиків часнику;
– свіжі гілочки орегано.
Для маринаду:
– 4 столові меду;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
– 50 мілілітрів апельсинового соку.
Приготування:
- Викладіть курячі гомілки до глибокої посудини.
- Розігрійте духовку до 200 градусів в режимі "конвекція".
- Для маринаду для м'яса змішайте гарячий мед, соєвий соус, гірчицю та апельсиновий сік. Ретельно змастіть курячі гомілки маринадом і перекладіть до жаротривкої форми.
- Апельсини наріжте кружальцями й викладіть на курячі гомілки та поміж ними.
Фото Shutterstock
- Почистіть часник, додайте до м'яса разом із гілочками розмарину.
- Відправте гомілки до духовки на 25 хвилин. За бажанням через 10 хвилин їх можна перевернути.
- Готові курячі гомілки бодавайте до столу гарячими.
Смачного!