Готуємо з Ектором: вертута зі шпинатом та домашнім сиром

21 жовтня 2022, 13:47
Читать новость на русском

Вертута – це страва з тіста та начинки запечених в духовці. Її можна готувати з готового листково тіста, а можна приготувати його власноруч за лічені хвилини. Начинки для вертути теж можна обирати на свій смак.

Український шеф-кухар колумбійського походження, Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом смачної та ситної вертути зі шпинатом та домашнім сиром. Кухар запевняє, що таку страву залюбки їстимуть діти, адже її смак настільки довершений, що у них не буде жодних сумнівів: їсти чи ні. А ми знаємо, як важко нагодувати дітей таким продуктом, як шпинат.

Читайте також Яловичина vs телятина: яке м'ясо обрати

Рецепт вертути зі шпинатом

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8
Інгредієнти для тіста:
 – 500 грамів борошна;
 – 1 чайна ложка солі;
 – 175 мілілітрів теплої води;
 – 1 столова ложка олії.
Для начинки:
 – 300 грамів шпинату
 – 50 грамів цибулі
 – 50 грамів зелені
 – 100 грамів домашнього сиру
 – 50 грамів сметани
 – сіль.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
  • Для приготування тіста змішайте всі інгредієнти у чаші комбайна та замісіть. Воно повинне вийти однорідним та еластичним.

  • Розкачайте все на поверхні, присипаній борошном, тонким шаром. Змастіть поверхню тіста тонким шаром олії.
  • Для начинки подрібніть зелень шпинату, цибулю, змішайте зі сметаною та сиром. Присмачте все сіллю та перемішайте. Викладіть начинку на край тіста, та поступово загортайте рулетом. Скрутіть вертуту колом, або як у Ектора, та змастіть яйцем.
  • Відправте все в духовку випікатися до готовності тіста.

Смачного!