Ніколи її не викидайте: як можна використати шкірку від овочів та фруктів

31 січня 2023, 20:12
Читать новость на русском

Джерело:

smakosze

Зазвичай шкірка від овочів та фруктів вирушає одразу у смітник. Але це не надто правильно, адже з неї також можна приготувати щось смачненьке.

Фрукти та овочі є важливою частиною нашого раціону. Ви здивуєтесь, проте очищаючи їх від шкірки, не потрібно одразу викидати її у смітник, адже вона може стати одним з інгредієнтів для багатьох рецептів.

Читайте також Ви забудете про кетчуп: рецепт італійського томатного соусу

Смачна закуска з картопляної шкірки

З картопляної шкірки можна приготувати смачну закуску. Ретельно вимийте всю картоплю перед тим, як очистити її. Обсушіть шкірку і опустіть у гарячу олію. Готову шкірку посипте улюбленими приправами та подавайте з домашнім часниковим соусом. Такі смачні чипси обов'язково усім сподобаються.

Кулінарія без відходів / Фото unsplash

Домашня спеція з цедрою лимона

Якщо ви використали весь лимон і залишилася лише цедра, саме час приготувати ароматну домашню спецію, у складі якої ви будете впевненими.  У такій заготовці краще використовувати морську сіль, чорний перець та паприку, адже вони добре поєднаються із цедрою лимона.

Особлива спеція / Фото unsplash 

Перетворіть шкірку від моркви та пастернаку на поживні млинці

Вже давно доведено, що найбільше вітамінів міститься в шкірці фруктів і овочів. Приготуйте з очисток від моркви та пастернаку поживні млинці. Додайте борошно, спеції, свіжу зелень і одне яйце.

Смажте котлетки у фритюрі в олії. Млинці вийдуть хрусткими, смачними та корисними.