Ніколи її не викидайте: як можна використати шкірку від овочів та фруктів
Джерело:
smakoszeЗазвичай шкірка від овочів та фруктів вирушає одразу у смітник. Але це не надто правильно, адже з неї також можна приготувати щось смачненьке.
Фрукти та овочі є важливою частиною нашого раціону. Ви здивуєтесь, проте очищаючи їх від шкірки, не потрібно одразу викидати її у смітник, адже вона може стати одним з інгредієнтів для багатьох рецептів.
Читайте також Ви забудете про кетчуп: рецепт італійського томатного соусу
Смачна закуска з картопляної шкірки
З картопляної шкірки можна приготувати смачну закуску. Ретельно вимийте всю картоплю перед тим, як очистити її. Обсушіть шкірку і опустіть у гарячу олію. Готову шкірку посипте улюбленими приправами та подавайте з домашнім часниковим соусом. Такі смачні чипси обов'язково усім сподобаються.
Домашня спеція з цедрою лимона
Якщо ви використали весь лимон і залишилася лише цедра, саме час приготувати ароматну домашню спецію, у складі якої ви будете впевненими. У такій заготовці краще використовувати морську сіль, чорний перець та паприку, адже вони добре поєднаються із цедрою лимона.
Перетворіть шкірку від моркви та пастернаку на поживні млинці
Вже давно доведено, що найбільше вітамінів міститься в шкірці фруктів і овочів. Приготуйте з очисток від моркви та пастернаку поживні млинці. Додайте борошно, спеції, свіжу зелень і одне яйце.
Смажте котлетки у фритюрі в олії. Млинці вийдуть хрусткими, смачними та корисними.