Ця закуска відома з давніх-давен завдяки ацтекам, які вирощували кукурудзу. Особливо попкорн став популярним наприкінці XIX століття, коли була винайдена машина для його приготування. Автором машини став кондитер Чарльз Креторс з Чикаго. Кукурудзяні кульки розігрівали на маслі та салі.

Цікаво Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки

Один із найпростіших методів поласувати попкорном – купити у магазині готовий продукт та просто розігріти у мікрохвильовці. Проте значно смачнішим варіантом стане приготування закуски в особливий спосіб. А ще це стане чудовою пригодою для всієї сім’ї.

Особливо смачно / Фото pexels

Масляний попкорн. Нагрійте каструлю й розтопіть у ній велику ложку освітленого вершкового масла. Додайте кукурудзяне зерно, щоб воно вкрило майже всю поверхню дна. Накрийте каструлю кришкою й дочекайтеся, коли кукурудза почне "вибухати". Знизьте температуру. Наприкінці додайте на свій смак гімалайську сіль.

Карі з попкорном. Додайте до сковороди приблизно 150 грамів вершкового масла, 2 чайні ложки порошкоподібного карі й приблизно ¼ чайної ложки солі. Коли масло розтопиться й почне пінитися, поставте попкорн на вогонь. Готовий попкорн помістіть у високу миску і полийте розтопленим маслом з каррі.

Традиційна закуска для кіно / Фото pexels

Сирний попкорн. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, приблизно 2 – 3 столові ложи. Додайте до нього тертий пармезан і трохи розмарину. Все перемішайте і додайте в готовий попкорн.

Карамельний попкорн. Підготуйте 100 грам вершкового масла, пів склянки цукру, 2 столові ложки меду і плоску чайну ложку соди. На сковороді розтопіть масло, цукор і мед. Все перемішуємо до розчинення. Додайте харчову соду, знову енергійно перемішайте і полийте підсмажений попкорн.