Класичний рецепт вінегрету: готуємо традиційний салат з квасолею та заправкою з винного оцту

15 листопада 2023, 18:10
Читать новость на русском

Вінегрет – смачний салат, який складається з доступних інгредієнтів. Спробуйте приготувати його за класичним рецептом – із заправкою з винного оцту.

Існує багато версій походження цієї страви, однак історики сходяться на думці, що назва походить із французької мови та означає "винний оцет". В оригінальному рецепті вінегрету й справді заправка робиться на його основі.

Спробуйте також Ідеальне поєднання томатів і ніжної курятини: як приготувати особливий суп з мітболами

Рецепт класичного вінегрету

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти для вінегрету:
– 2 середні буряки;
– 2 великі моркви;
– 4 середні картоплини;
– 2 солоні огірки;
– 150 грамів квашеної капусти;
– 250 грамів консервованої білої квасолі;
– банка зеленого горошку;
– половина чайної ложки коріандру.

Що потрібно для заправки:
– 1 столова ложка гірчиці у зернах;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка винного оцту;
– сіль та чорний мелений перець до смаку.


Буряк – смачний та корисний овоч / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Помийте 2 середні буряки, 2 великі моркви та 4 середні картоплини. Картоплю та моркву складіть в одну каструлю, а буряки окремо. Залийте овочі водою та варіть до готовності. Першою звариться картопля, приблизно через 25 – 35 хвилин. Дістаньте її, а моркву залиште варитися, адже на її приготування потрібно приблизно 35 – 40 хвилин. На приготування буряків необхідно ще більше часу – 1,5 – 2 години. Перевіряйте готовність овочів гострим тонким ножем.
  2. Залиште овочі охолонути. Після цього почистьте їх та наріжте однаковим середнім кубиком. Складіть у глибоку велику миску.
  3. У миску до овочів додайте 150 грамів квашеної капусти. Поріжте середнім кубиком 2 солоні огірки, і теж додайте до всіх інгредієнтів салату. Використовуйте саме солоні огірки, а не мариновані, адже в заправці до вінегрету є винний оцет.
  4. Додайте 250 грамів консервованої або вареної білої квасолі. Також можна додати зелений консервований горошок.
  5. Щоб приготувати заправку до салату, змішайте у невеликій мисці 1 столову ложку гірчиці у зернах, 4 столові ложки оливкової олії та 1 столову ложку винного оцту. Посоліть та поперчіть до смаку.
  6. Заправте салат та додайте половину чайної ложки коріандру. Якщо необхідно, доведіть смак сіллю та перцем.

Сподобався рецепт? Цей вінегрет чудово смакуватиме з кручениками – приготуйте українську традиційну страву за рецептом з давньої книги.