Сніданки з вівсяних пластівців – найпопулярніша страва в усьому світі. Овес містить вітаміни B1, фосфор, мідь, цинк, клітковину та білки. Це корисний і поживний продукт.
Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі
Якщо бажаєте урізноманітнити щоденне меню, приготуйте запіканку з яблуками та вівсяними пластівцями.
Яблука обирайте солодкі. Дієтичну страву готують без борошна, з додаванням тертих яблук, вівсяних пластівців, молока, яйця та родзинок. Подавайте як основну страву або легкий десерт. Для прикрашання обирайте будь-які улюблені та сезонні ягоди.
Як приготувати запіканку з яблуками та вівсяними пластівцями
- Час: 35 хвилин
- Порції: 1 – 2
- Калорійність на 100 грамів: 175 ккал
- Яблука помийте, почистіть від шкірки та кісточок. Натріть на грубій тертці.
Яблука/Фото Рexels
- Родзинки викладіть у миску, додайте теплу кип'ячену воду, залиште для розм'якшення. Зцідіть воду.
- У мисці з'єднайте вівсяні пластівці з тертим яблуком, додайте молоко, яйце.
- Далі – додайте родзинки, ванільний цукор, дрібку кориці, перемішайте тісто до однорідної консистенції.
Процес приготування тіста/ Фото Рexels
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом, вилийте тісто.
- Розігрійте духовку до температури 200 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин до готовності.
- Дістаньте готову запіканку з духовки, залиште для охолодження.
- Викладіть на тарілку, задекоруйте домашнім сиром та ягодами. Подавайте до столу. Смачного!