Сніданки з вівсяних пластівців – найпопулярніша страва в усьому світі. Овес містить вітаміни B1, фосфор, мідь, цинк, клітковину та білки. Це корисний і поживний продукт.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Якщо бажаєте урізноманітнити щоденне меню, приготуйте запіканку з яблуками та вівсяними пластівцями.

Яблука обирайте солодкі. Дієтичну страву готують без борошна, з додаванням тертих яблук, вівсяних пластівців, молока, яйця та родзинок. Подавайте як основну страву або легкий десерт. Для прикрашання обирайте будь-які улюблені та сезонні ягоди.

Як приготувати запіканку з яблуками та вівсяними пластівцями

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 1 – 2
  • Калорійність на 100 грамів: 175 ккал
  1. Яблука помийте, почистіть від шкірки та кісточок. Натріть на грубій тертці.

Яблука/Фото Рexels

  1. Родзинки викладіть у миску, додайте теплу кип'ячену воду, залиште для розм'якшення. Зцідіть воду.
  2. У мисці з'єднайте вівсяні пластівці з тертим яблуком, додайте молоко, яйце.
  3. Далі – додайте родзинки, ванільний цукор, дрібку кориці, перемішайте тісто до однорідної консистенції.

Процес приготування тіста/ Фото Рexels

  1. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, вилийте тісто.
  2. Розігрійте духовку до температури 200 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин до готовності.
  3. Дістаньте готову запіканку з духовки, залиште для охолодження.

  1. Викладіть на тарілку, задекоруйте домашнім сиром та ягодами. Подавайте до столу. Смачного!