Всесвітній день цукерок: домашні карамельки від шеф-кухаря "Пекельної кухні"

18 жовтня 2021, 19:49
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Щороку 18 жовтня ласуни відзначають Всесвітній день цукерок. А ви знали, що колись цукерки вважалися лікувальним засобом? Так, їх продавали в аптеках! Лікарі виписували солодощі від кашлю та нервових розладів.

Сьогодні корисність цукерок – під великим сумнівом, але часом так хочеться побалувати себе чимось солоденьким... Особливо приготованим власноруч, із перевірених інгредієнтів.

Читайте також Як витрачати менше часу на приготування страв: 10 дієвих порад

Головний суддя реаліті-шоу "Пекельна кухня", що йде на Новому каналі, Алекс Якутов якраз поділився рецептом смачних домашніх карамельок.

Можна зробити карамельки з різними смаками. Для цього замініть 150 грамів від загальної маси вершків на фруктове пюре, – пропонує автор рецепта.


Алекс Якутов / Фото Новий канал

Отже, готуємо домашні карамельки без хімії та консервантів!

Рецепт домашніх карамельок

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4


Карамельні цукерки / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 – 200 г цукру;
 – 415 г вершків жирністю 33 – 35%;
 – 140 г глюкози;
 – 90 г вершкового масла;
 – 1 г морської солі.

Приготування:

  1. Спочатку приготуйте суху карамель із цукру, розтопивши його на сковороді з товстим дном.
  1. Додайте вершкове масло й тримайте суміш на вогні, доки вона не стане янтарного кольору.
  1. Обережно влийте до суміші вершки та глюкозу.
Дійте обережно! Карамель буде шумувати. Вливайте вершки тонкою цівочкою, інтенсивно перемішуючи ложкою.
  1. Знову нагрійте суміш до 120 градусів. Для цього знадобиться приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Періодично помішуйте карамель.
  1. Збийте карамель блендером і відразу вилийте в кондитерську рамку. Можна використати силіконову форму для вафель або шоколаду.
  1. Дайте пласту охолонути й наріжте його на шматочки – карамельки.

Смачного!