Всесвітній день цукерок: домашні карамельки від шеф-кухаря "Пекельної кухні"
Джерело:
Новий каналЩороку 18 жовтня ласуни відзначають Всесвітній день цукерок. А ви знали, що колись цукерки вважалися лікувальним засобом? Так, їх продавали в аптеках! Лікарі виписували солодощі від кашлю та нервових розладів.
Сьогодні корисність цукерок – під великим сумнівом, але часом так хочеться побалувати себе чимось солоденьким... Особливо приготованим власноруч, із перевірених інгредієнтів.
Читайте також Як витрачати менше часу на приготування страв: 10 дієвих порад
Головний суддя реаліті-шоу "Пекельна кухня", що йде на Новому каналі, Алекс Якутов якраз поділився рецептом смачних домашніх карамельок.
Можна зробити карамельки з різними смаками. Для цього замініть 150 грамів від загальної маси вершків на фруктове пюре, – пропонує автор рецепта.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Отже, готуємо домашні карамельки без хімії та консервантів!
Рецепт домашніх карамельок
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 4
Карамельні цукерки / Фото Новий канал
– 200 г цукру;
– 415 г вершків жирністю 33 – 35%;
– 140 г глюкози;
– 90 г вершкового масла;
– 1 г морської солі.
Приготування:
- Спочатку приготуйте суху карамель із цукру, розтопивши його на сковороді з товстим дном.
- Додайте вершкове масло й тримайте суміш на вогні, доки вона не стане янтарного кольору.
- Обережно влийте до суміші вершки та глюкозу.
- Знову нагрійте суміш до 120 градусів. Для цього знадобиться приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Періодично помішуйте карамель.
- Збийте карамель блендером і відразу вилийте в кондитерську рамку. Можна використати силіконову форму для вафель або шоколаду.
- Дайте пласту охолонути й наріжте його на шматочки – карамельки.
Смачного!