Яблучний "Наполеон": як спекти коржі, не пересушивши – простий покроковий рецепт
Джерело:
CookpadТорт "Наполеон" буде ще смачнішим, якщо прошарувати його не лише кремом, а й ніжною яблучною начинкою. Тоді, окрім вершкового аромату, він матиме ще й фруктову кислинку.
Важливо, щоб торт постояв щонайменше 10 годин у холодильнику, аби крем гарно просякнув у коржі. Тому краще пекти його на ніч.
Сподобається всім Ніжність у кожному шматочку: готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами
Рецепт торта "Наполеон" з яблуками
Час: 1 година 30 хвилин + 3 години підготовки
Порції: 15
Інгредієнти для коржів:
– 100 грамів сметани;
– 2 жовтки;
– 1 чайна ложка оцту;
– 250 грамів масла;
– 400 грамів борошна.
Інгредієнти для яблучного прошарку:
– 350 грамів яблук;
– 400 мілілітрів води;
– 100 грамів цукру.
Що потрібно для крему:
– 500 мілілітрів молока;
– 200 грамів цукру;
– 2 жовтки;
– 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
– 3 столові ложки борошна;
– 200 грамів масла;
– ваніль.
Приготування:
- Щоб зробити тісто, спершу змішайте сметану з жовтками та оцтом.
- Холодне масло перетріть з борошном в крихту за допомогою кухонного комбайна. Також для цього можна використати терку.
- До борошняно-масляної крихти влийте сметанну суміш і швидко замісіть тісто. Довго не вимішуйте, аби масло не розтануло. Важливо лише поєднати компоненти.
- З тіста сформуйте брикет, обгорніть його харчовою плівкою та покладіть в холодильник на 10 – 12 годин.
- Після того, як тісто настоїться, поділіть його на 8 однакових частин і знову покладіть в холодильник. Виймайте по одній частинці – лише той шматок, з яким працюватимете. Решта тіста має бути в холодильнику, щоб масло не тануло і коржі вийшли листковими.
- Кожну частинку тонко розкачайте, виріжте до потрібного розміру, поколіть виделкою. Випікайте коржі при температурі 180 – 200 градусів 10 – 15 хвилин до золотистого кольору. Обрізки тіста також спечіть.
- Щоб зробити яблучний прошарок, до води додайте цукор та доведіть її до кипіння.
- Яблука почистьте, тонко наріжте і проваріть в сиропі 2 – 3 хвилини.
- Для крему до 150 мілілітрів молока (із загальної кількості) додайте жовтки та розмішайте вінчиком. Всипте крохмаль з борошном та ще раз добре розмішайте, щоб не було грудочок.
- До решти молока додайте цукор і ваніль, доведіть до кипіння, після чого влийте жовтково-крохмально-борошняну суміш. Кип'ятіть крем 1 хвилину, помішуючи. Далі зніміть його з вогню, накрийте плівкою в контакт та залиште до охолодження.
- Масло збийте до побіління. Потім додайте в нього по ложці заварний крем, добре збиваючи до однорідності.
- Щоб скласти торт, на корж викладіть 1 – 2 ложки крему, зверху – яблучний прошарок та прикрийте наступним коржем, тоненько змазаним кремом.
- Верх і боки торта покрийте кремом і посипте крихтою з обрізків тіста, які можна подрібнити блендером або руками.
- Залиште готовий торт при кімнатній температурі на 1 – 2 години. Тоді покладіть його в холодильник на 10 – 12 годин, щоб "Наполеон" став ще смачнішим.
Смачного!
Цей торт чудово смакуватиме з гарбузовим лате, як зі Starbucks. Обов'язково спробуйте – вам сподобається!