Рецепт складається з 2 частин. Спершу потрібно приготувати простий гарбузовий сироп, а потім – лате на його основі.
Вам сподобається Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками
Покроковий рецепт гарбузового лате
Порції: 1
Час приготування: 10 хвилин + 50 хвилин на сироп
Гарбузове лате смакуватиме, як у Starbucks / Фото Pixabay
Приготування:
- Щоб зробити сироп потрібно очистити від шкірки 200 грамів гарбуза. Після цього його необхідно нарізати шматочками та викласти на застелене пергаментом деко. Запікайте гарбуз 30 хвилин при температурі 180 градусів – готовий овоч повинен стати м'яким.
- Перебийте запечений гарбуз блендером у пюре.
- У каструлі змішайте 150 мілілітрів води та 150 грамів цукру. Доведіть суміш до кипіння. Коли цукор розчиниться, додайте 1 чайну ложку кориці, 3 гвоздички, чверть чайної ложки меленого імбиру, половину чайної ложки мускатного горіха і 150 грамів гарбузового пюре. Добре перемішайте і варіть ще 20 хвилин.
- Через 20 хвилин зніміть сироп з вогню. Важливо одразу ж процідити його через марлю або дрібне сито.
- Перелийте сироп у чисту та суху тару. Його можна зберігати в холодильнику до 7 днів та додавати до різних страв – млинців, пирогів тощо.
- Для лате заваріть еспресо, нагрійте і збийте 250 мілілітрів молока.
- У чашку налийте 2 столові ложки гарбузового сиропу, зверху додайте 30 мілілітрів гарячого еспресо та перемішайте.
- Наповніть чашку підігрітим спіненим молоком на три чверті. За бажанням зверху додайте збиті вершки та посипте гарбузове лате спеціями.
Як легко спінити молоко в домашніх умовах
Щоб гарно спінити молоко, його потрібно спершу нагріти, поки не з'явиться легка пара над поверхнею. Далі є кілька варіантів розвитку подій:
- Збийте молоко за допомогою чистого френч-преса, ритмічно опускаючи та піднімаючи поршень.
- Сміливо використовуйте бамбуковий вінчик для чаю матча – ним можна легко збити молоко всього за 15 – 20 секунд.
- Можна використати електричний спінювач молока.
- Або ж налийте тепле молоко в чисту пляшку та трясіть нею, як шейкером, і вже за 20 секунд ви побачите перші бульбашки.
Смачного!