Тим, хто перебуває у пошуку ідей, чим би почастувати родину ввечері, варто звернути увагу на запіканки, зазначає 24 Канал. Вони невибагливі у приготуванні та дозволяють зекономити багато часу і зусиль.

Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками

Ідеальним варіантом для осінньої вечері стане вершкова запіканка з броколі, цвітною капустою та курячими стріпсами. Ця оригінальна комбінація не лише урізноманітнить ваше меню, але й забезпечить організм необхідними поживними речовинами.

Для того, щоб приготувати цю страву, не потрібно бути шеф-кухарем. Все настільки просто, що із завданням впорається навіть новачок у кулінарній справі. До того ж ви гарантовано отримаєте особливий гастрономічний досвід. Навіть якщо ви – не фанат броколі та цвітної капусти, ця запіканка повністю змінить ваше уявлення про ці овочі.

Секрет смаку – у головному інгредієнті

Головний інгредієнт, який надає запіканці незабутнього смаку, – це курячі стріпси. Цей продукт є універсальним та зручним кулінарним рішенням для сніданку, обіду чи вечері. Адже курячі стріпси готуються дуже швидко та можуть стати як самостійною закускою, так і інгредієнтом в інших стравах.

Та, щоб результат був успішним, потрібно обирати продукцію від перевіреного виробника. Зокрема, варто звернути увагу на курячі стріпси від ТМ "Наша Ряба". Цьому надійному бренду довіряють вже понад 20 років, а його продукцію знають 98% українців.

Така прихильність споживачів виправдана, адже курячі стріпси від ТМ "Наша Ряба" – це добірні ніжні шматочки курячого філе вже помиті та акуратно нарізані невеликими смужками. Залишається лише відкрити упаковку і почати приготування.

Що ж, з рецептом визначилися, продукти обрали. Тож настав час готувати смачну запіканку.

Вершкова запіканка з броколі, цвітною капустою та курячими стріпсами

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Готуємо запіканку з курячими стріпсами і овочами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до температури 180 градусів.

  2. Посоліть і поперчіть курячі стріпси з обох сторін.

  3. Розігрійте пательню та влийте туди трохи олії.

  4. Обсмажте стріпси до золотистого кольору (упродовж 10 – 15 хвилин).

  5. Броколі та цвітну капусту розділіть на суцвіття. Відваріть їх у киплячій воді протягом 10 хвилин.

  6. Розігрійте у невеликій каструлі вершки разом із тертим сиром. Тримайте суміш на невеликому вогні, поки сир розтане. Перемішайте соус, аби він став однорідним.

  7. Змастіть форму для запікання олією та розкладіть стріпси на дні. Зверху рівномірно розподіліть броколі та цвітну капусту і залийте усе вершковим соусом.

  8. Запікайте у розігрітій духовці приблизно 25 – 30 хвилин або поки верх страви не стане золотистим.

  9. Дайте запіканці трохи охолонути і подавайте на стіл.

Смачного!