Домашня випічка: простий яблучний пиріг за 10 хвилин

22 листопада 2022, 12:34
Читать новость на русском

Якщо у вас залишилося багато яблук, але що з них приготувати ви не знаєте – скористайтеся цим рецептом.

Яблучний пиріг – це завжди вірне рішення для солодкого столу. Він легкий у приготуванні, у ньому багато начинки, мало борошна та яєць.

Читайте також Курочка в маринаді та ковбаски гриль: чим підкріпитися між відключеннями світла

Подавайте його до чаю чи кави, компоту. Якщо додатково подати його з морозивом – пальчики оближеш!

Рецепт яблучного пирога

  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 60 на випікання
  • Порції: 6
Інгредієнти для крамблу:
 – 80 грамів цукру;
 – 50 грамів вершкового масла;
 – 100 грамів пшеничного борошна.
Для пирога:
 – 5 яблук;
 – 200 мілілітрів молока;
 – 50 грамів родзинок;
 – 50 грамів горіхів;
 – половина лимона;
 – 2 курячих яйця;
 – 150 грамів цукру;
 – 70 грамів пшеничного борошна;
 – 5 грамів розпушувача для тіста;
 – ванільний цукор.

Приготування:

  • Для крамблу змішуємо холодне масло, цукор та борошно. Робимо це швидко, щоб масло не тануло.
  • Для начинки чистимо яблука, ріжемо навпіл і нарізаємо тоненькими шматочками. Додаємо горішки, сухофрукти, цедру лимона і сік.

Яблучний пиріг / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Окремо змішуємо: молоко, 2 яйця, цукор, ваніль, борошно та розпушувач. Заливаємо цією рідиною яблука. Перемішуємо тісто.
  • Форму для випікання вистилаємо пергаментом і на дно посипаємо половину крамблу. Зверху викладаємо яблука в тісті. Поверх яблук висипаємо решту крамблу.
  • Запікаємо 60 – 80 хвилин при 180 градусах до рум'яності пирога.
  • Готовий пиріг охолодіть та подавайте до столу.

Смачного!