Як приготувати апетитну картоплю: ці секрети має знати кожен
Джерело:
smakerКартопля – один із найулюбленіших наших продуктів. Вона чудово смакує з м'ясом, рибою, овочами й просто з вершковим маслом, сіллю та часничком. Головне – правильно її готувати!
Отже, розберімо секрети кулінарної обробки цього низькокалорійного овоча, який регулює роботу нашої травної системи й забезпечує нас енергією на весь день.
Важливо Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад
Скибочки картоплі
У такому вигляді картопля – чудова закуска або гарнір. Готувати її можна в рукаві, сотейнику або просто на деко. Усе, що вам потрібно зробити, – це змішати картоплю з оливковою олією та улюбленими спеціями.
Промийте картоплю і ретельно потріть шкірку (не очищайте). Розігрійте духовку до 180 градусів. Картоплю наріжте четвертинками (великими шматочками) і покладіть в більшу миску. Полийте оливковою олією і посипте розмарином, щоб кожна картоплина була вкрита жиром і приправами.
Коли духовка нагріється до потрібної температури, покладіть овочі на гаряче деко. Будьте обережні, оскільки спочатку він може шипіти. Рівномірно розподіліть картоплю і запікайте 20 хвилин. Після закінчення цього часу лопаткою перемішайте картоплю. Випікати ще 20 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте, чи запеклася картопля. Якщо ні – потримайте ще п’ять хвилин.
Картопля з соусом – який вибрати?
Будь-який вид картоплі чудово смакує з соусами. Одним із прекрасних варіантів соусу є сир, з’єднаний з вершками, цибулею з сіллю та перцем. З таким гарніром картопля стане смачною вегетаріанською вечерею.
Чудовим акцентом до запеченої картоплі також стане часниковий соус бешамель. Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів. З’єднайте три столові ложки натурального сиру з трьома чайними ложками майонезу і трьома великими зубчиками часнику, видавленим через прес. Приправити сіллю і перцем.