Отже, розберімо секрети кулінарної обробки цього низькокалорійного овоча, який регулює роботу нашої травної системи й забезпечує нас енергією на весь день.

Важливо Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад

Скибочки картоплі

У такому вигляді картопля – чудова закуска або гарнір. Готувати її можна в рукаві, сотейнику або просто на деко. Усе, що вам потрібно зробити, – це змішати картоплю з оливковою олією та улюбленими спеціями.

Неймовірно апетитно / Фото pexels

Промийте картоплю і ретельно потріть шкірку (не очищайте). Розігрійте духовку до 180 градусів. Картоплю наріжте четвертинками (великими шматочками) і покладіть в більшу миску. Полийте оливковою олією і посипте розмарином, щоб кожна картоплина була вкрита жиром і приправами.

Коли духовка нагріється до потрібної температури, покладіть овочі на гаряче деко. Будьте обережні, оскільки спочатку він може шипіти. Рівномірно розподіліть картоплю і запікайте 20 хвилин. Після закінчення цього часу лопаткою перемішайте картоплю. Випікати ще 20 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте, чи запеклася картопля. Якщо ні – потримайте ще п’ять хвилин.

Картопля з соусом – який вибрати?

Будь-який вид картоплі чудово смакує з соусами. Одним із прекрасних варіантів соусу є сир, з’єднаний з вершками, цибулею з сіллю та перцем. З таким гарніром картопля стане смачною вегетаріанською вечерею.

Смачна вечеря / Фото pexels

Чудовим акцентом до запеченої картоплі також стане часниковий соус бешамель. Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів. З’єднайте три столові ложки натурального сиру з трьома чайними ложками майонезу і трьома великими зубчиками часнику, видавленим через прес. Приправити сіллю і перцем.