Однією з переваг самостійного приготування є впевненість у свіжості та якості інгредієнтів. Позаяк саме продукти грають вирішальну роль у смаку та користі страви, інформує 24 Канал.

Варто спробувати Як роли, але значно простіше: готуємо суші-бургери – страва, яка сподобається кожному

Щоб спростити весь процес приготування суші, варто спробувати відтворити лінивий рецепт. Для цього не треба купувати спеціальний килимок макісу – потрібні лише бажання готувати, трохи часу та якісні інгредієнти.

"Сніжний краб" – ідеальне рішення для суші

Приготування їжі може перетворитися з рутинного процесу на велике задоволення. А щоб страва стала справжнім кулінарним шедевром, рекомендуємо додати до неї крабові палички "Сніжний краб" від торгової марки "Водний Світ".

Крабові палички "Водний Світ" виготовлені з додаванням справжнього норвезького краба – продукту преміум-класу. Вони нададуть суші та іншим стравам витонченості та неперевершеного смаку. Окрім цього, "Сніжний краб" є ще й корисним продуктом завдяки вмісту вітамінів, мінералів та Омега-3, тому його без вагань можна подавати на сімейному застіллі.

А як з цими неймовірно смачними крабовими паличками приготувати ліниві суші, розповідаємо далі.

Ліниві суші-кульки

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з Водним світом
На приготування лінивих суші майже не треба жодних зусиль / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Рис добре промийте. Залийте свіжою водою та поставте варитися. Готуйте близько 15 хвилин, після чого вимкніть вогонь та залиште рис під закритою кришкою на 10 хвилин.
  2. Тим часом наріжте огірки дрібним кубиком, а норі – соломкою.
  3. Крабові палички розділіть на волокна.
  4. В окремій мисці змішайте оцет, сіль та цукор.
  5. Додайте заправку до рису та перемішайте.
  6. Туди ж всипте огірки, норі, "Сніжний краб" та крем-сир. Перемішайте до однорідності.
  7. Вологими руками зробіть з маси невеличкі кульки. Готові ліниві суші посипте кунжутом та подавайте із соєвим соусом.

Ліниві суші у формі для льоду

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з Водним світом
Спробуйте приготувати суші у формі для льоду / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Рис ретельно промийте декілька разів до прозорої води. Залийте чистою водою та доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин на мінімальному вогні, не підіймаючи кришку. Після цього вимкніть газ та дайте рису постояти ще 15 хвилин під кришкою.
  2. Змішайте оцет, сіль та цукор для заправки. Додайте її до рису та перемішайте.
  3. Наріжте в рис норі та знову перемішайте. Огірок наріжте кубиками, а крабові палички розділіть на волокна.
  4. Форму для льоду застеліть харчовою плівкою та викладайте шарами крабові палички, крем-сир, огірок, рис із норі. Кожен шар гарно утрамбуйте.
  5. Поставте суші у холодильник на 30 хвилин.
  6. Перед подачею переверніть форму, витягніть ліниві суші та посипте їх кунжутом.

Запечені роли

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з Водним світом
Запечені роли будуть ще смачнішими / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Рис добре промийте, залийте водою та поставте варитися. Доведіть до кипіння, зменште газ до мінімального, не відкриваючи кришку. Готуйте ще 10 хвилин, після чого вимкніть вогонь, відкрийте кришку, накрийте каструлю рушничком та залиште ще на 10 хвилин.
  2. Тим часом приготуйте заправку – змішайте рисовий оцет, цукор та сіль. Заправте нею рис та за допомогою лопатки перемішайте. Охолодіть та сформуйте з рису кульки.
  3. Крабові палички наріжте тоненькими смужками та перекладіть в миску. Додайте натертий сир, намазку від "Водний Світ", майонез та все добре перемішайте.
  4. Листи норі наріжте смужками. На кожну викладіть кульку рису та загорніть. Край листа змастіть водичкою та заліпіть.
  5. У кожен рол викладіть начинку, перекладіть їх у форму для запікання та відправте в розігріту до 190 градусів духовку увімкненим режимом конвекції на 10 – 15 хвилин. Запікайте до утворення скоринки.
  6. Готові суші подавайте із соєвим соусом.

Смачного!