Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з "Водним Світом"
Багатьом українцям вже давно полюбилися суші – традиційна страва японської кухні, яка вражає своїм смаком та кількістю варіантів приготування. Однак не варто поспішати замовляти їх в ресторані, адже з цим цілком можна впоратися самотужки.
Однією з переваг самостійного приготування є впевненість у свіжості та якості інгредієнтів. Позаяк саме продукти грають вирішальну роль у смаку та користі страви, інформує 24 Канал.
Варто спробувати Як роли, але значно простіше: готуємо суші-бургери – страва, яка сподобається кожному
Щоб спростити весь процес приготування суші, варто спробувати відтворити лінивий рецепт. Для цього не треба купувати спеціальний килимок макісу – потрібні лише бажання готувати, трохи часу та якісні інгредієнти.
"Сніжний краб" – ідеальне рішення для суші
Приготування їжі може перетворитися з рутинного процесу на велике задоволення. А щоб страва стала справжнім кулінарним шедевром, рекомендуємо додати до неї крабові палички "Сніжний краб" від торгової марки "Водний Світ".
До слова, "Водний Світ" – не просто торгова марка, яка є беззаперечним лідером на ринку морепродуктів в Україні, а гарантія якості та свіжості. Смак цієї продукції вже оцінили тисячі українців, які обирають "Водний Світ", коли хочуть приготувати щось особливе рідним, або ж просто влаштувати смачний перекус із крабовими паличками. Також продукцію компанії смакують на кухнях у всьому світі, зокрема, у США, Канаді, Ізраїлі, Грузії, Молдові, Німеччині, Польщі та Балтійських країнах, що є додатковим мірилом успіху та високої якості.Крабові палички "Водний Світ" виготовлені з додаванням справжнього норвезького краба – продукту преміум-класу. Вони нададуть суші та іншим стравам витонченості та неперевершеного смаку. Окрім цього, "Сніжний краб" є ще й корисним продуктом завдяки вмісту вітамінів, мінералів та Омега-3, тому його без вагань можна подавати на сімейному застіллі.
А як з цими неймовірно смачними крабовими паличками приготувати ліниві суші, розповідаємо далі.
Ліниві суші-кульки
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
На приготування лінивих суші майже не треба жодних зусиль / Фото Shutterstock
– упаковка "Сніжного крабу" від ТМ "Водний Світ";
– 240 грамів води;
– 120 грамів рису;
– 1 огірок;
– 3 столові ложки крем-сиру;
– 2 – 3 столові ложки рисового оцту;
– 2 листи норі;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 0,5 чайної ложки цукру.
Приготування:
- Рис добре промийте. Залийте свіжою водою та поставте варитися. Готуйте близько 15 хвилин, після чого вимкніть вогонь та залиште рис під закритою кришкою на 10 хвилин.
- Тим часом наріжте огірки дрібним кубиком, а норі – соломкою.
- Крабові палички розділіть на волокна.
- В окремій мисці змішайте оцет, сіль та цукор.
- Додайте заправку до рису та перемішайте.
- Туди ж всипте огірки, норі, "Сніжний краб" та крем-сир. Перемішайте до однорідності.
- Вологими руками зробіть з маси невеличкі кульки. Готові ліниві суші посипте кунжутом та подавайте із соєвим соусом.
Ліниві суші у формі для льоду
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Спробуйте приготувати суші у формі для льоду / Фото Shutterstock
– 100 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 110 мілілітрів води;
– 100 грамів рису для суші;
– 50 грамів крем-сиру;
– половина огірка;
– 15 мілілітрів яблучного оцту;
– 2 листи норі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 0,5 чайної ложки солі;
– кунжут для подачі.⠀
Приготування:
- Рис ретельно промийте декілька разів до прозорої води. Залийте чистою водою та доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин на мінімальному вогні, не підіймаючи кришку. Після цього вимкніть газ та дайте рису постояти ще 15 хвилин під кришкою.
- Змішайте оцет, сіль та цукор для заправки. Додайте її до рису та перемішайте.
- Наріжте в рис норі та знову перемішайте. Огірок наріжте кубиками, а крабові палички розділіть на волокна.
- Форму для льоду застеліть харчовою плівкою та викладайте шарами крабові палички, крем-сир, огірок, рис із норі. Кожен шар гарно утрамбуйте.
- Поставте суші у холодильник на 30 хвилин.
- Перед подачею переверніть форму, витягніть ліниві суші та посипте їх кунжутом.
Запечені роли
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Запечені роли будуть ще смачнішими / Фото Shutterstock
– 180 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 160 грамів намазки з лососем чи креветками від ТМ "Водний Світ";
– 300 мілілітрів води;
– 150 грамів круглого рису;
– 100 грамів сиру;
– 4 столові ложки рисового оцту;
– 1 столова ложка майонезу;
– 1,5 чайної ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки солі.
Приготування:
- Рис добре промийте, залийте водою та поставте варитися. Доведіть до кипіння, зменште газ до мінімального, не відкриваючи кришку. Готуйте ще 10 хвилин, після чого вимкніть вогонь, відкрийте кришку, накрийте каструлю рушничком та залиште ще на 10 хвилин.
- Тим часом приготуйте заправку – змішайте рисовий оцет, цукор та сіль. Заправте нею рис та за допомогою лопатки перемішайте. Охолодіть та сформуйте з рису кульки.
- Крабові палички наріжте тоненькими смужками та перекладіть в миску. Додайте натертий сир, намазку від "Водний Світ", майонез та все добре перемішайте.
- Листи норі наріжте смужками. На кожну викладіть кульку рису та загорніть. Край листа змастіть водичкою та заліпіть.
- У кожен рол викладіть начинку, перекладіть їх у форму для запікання та відправте в розігріту до 190 градусів духовку увімкненим режимом конвекції на 10 – 15 хвилин. Запікайте до утворення скоринки.
- Готові суші подавайте із соєвим соусом.
Смачного!