Креветки – це морські ракоподібні, які можна подавати в різних формах. Багато людей цінують їх за унікальний і ніжний смак. Рідко вони продаються готовими до вживання, однак страх перед складним очищенням продукту не повинен стати вам на заваді.

Не пропустіть Знадобиться гаряча вода або духовка: як швидко почистити горіхи

Чому так важливо чистити креветки

На перший погляд, панцир креветок доволі крихкий, але насправді об нього можна зламати зуби. Він не їстівний і може принести більше шкоди, ніж користі.

Неймовірний інгредієнт / Фото unsplash

Однак найголовніше, що потрібно видалити – це кишки креветки. Вони впливають на смак цих ракоподібних. Страва може просто гірчити і бути несмачною.

Покрова інструкція:

  1. Для початку нам потрібно промити креветки під холодною проточною водою, краще в друшляку.
  2. Починаємо з того, що відрізаємо голову креветки (при купівлі заморожених креветок вони зазвичай без голови).
  3. Потім нам потрібно позбутися від шкаралупи. Ми знімаємо панцир, кожне кільце панцира стикається з черевною стороною креветки, тому ми починаємо звідти.
  4. Шкаралупа повинна зніматися дуже легко. Ми також можемо видалити ніжки, підчепивши їх пальцем – вони часто відриваються разом із панциром.
  5. Як тільки нам вдасться зняти панцир, єдиним елементом, який повинен залишитися, є хвіст. Ми можемо залишити його або видалити, все залежить від того, як ми хочемо подавати креветки.
  6. Щоб зняти хвіст, потрібно злегка натиснути на ту частину хвоста, яка з’єднується з тулубом, і трохи покрутити.
  7. Далі слід видалити кишку креветки.
  8. Розрізаємо креветки по всій спинці.
  9. Розкриваємо розріз і видаляємо темну вену, тобто кишку – іноді вена може бути порвана.
  10. Найпростіше це зробити за допомогою ножа або зубочистки.
  11. Креветки промити в холодній воді і обсушити на паперовому рушнику.
  12. Тепер креветки готові до приготування.