Чищення кількох горіхів не являє собою важкого завдання, проте коли їх потрібно багато, можуть виникнути труднощі. Скористайтеся нашими порадами й ви точно зекономите свій час.

Не пропустіть Негайно виймайте помідори з холодильника: в якому місці правильно зберігати цей овоч

Класичний спосіб

Горіхи можна легко чистити за допомогою горіхоколу. Він подрібнює шкаралупу, не зачіпаючи її вміст. В обмежених кількостях це справді полегшує завдання, але для великих обсягів це все ще відносно повільний і виснажливий метод.

Хрусткі горішки / Фото unsplash

Розігріта сковорода

Спочатку опустіть горіхи в гарячу воду і замочіть їх мінімум на пів години. Потім викладіть їх на розігріту сковороду. Впродовж 3 – 5 хвилин раковини повинні почати тріскатися самостійно.

Чи можна ставити горіхи у мікрохвильовку

Помістіть горіхи в миску і залийте водою. Потім їх слід відправити в мікрохвильовку. Коли вода почне кипіти, вийміть миску з мікрохвильової печі та дайте їм охолонути. Тоді горіхи повинні легко розтріскуватися.

Чи допоможе духовка прискорити процес

Розігрійте духовку до 200 градусів і викладіть розсипані горіхи на деко, застелене папером для випічки. Горіхи можна виймати приблизно через 15 хвилин. Після охолодження шкаралупа повинна легко відійти від м'якоті.