Якщо пекти картоплю – то лише так: швидкий рецепт ідеальної страви

27 березня 2023, 17:17
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Печена картопля – це ситна та смачна страва, яка не потребує багатьох зусиль. Кілька простих кроків – і основа для смачної вечері або перекусу на роботу вже готова.

Запікати картоплю настільки просто та легко, що з цим може впоратися навіть дитина. Буквально кілька інгредієнтів, трішки очікування – і вам вже не потрібно турбуватися про те, щоб вся сім'я була ситою.

Читайте також Тонке і хрумке тісто для піци лиш з двох інгредієнтів: як його приготувати

Рецепт печеної картоплі

Час: від 30 хвилин до 1 години (в залежності від сорту картоплі)

Порцій: 8

Просто та дуже смачно / Фото Pexels

Інгредієнти:

– 3 столові ложки рослинної олії;
– 16 картоплин, нарізаних на четвертинки;
– морська сіль – до смаку.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Покладіть картоплю у каструлю та залийте водою. Додайте сіль, накрийте кришкою, доведіть до кипіння та варіть впродовж 15 хвилин.
  • Відцідіть картоплю та залиште на 10 хвилин.
  • У деко наливаємо олію та розігріваємо у духовці 10 хвилин.
  • Викладаємо картоплю на деко та готуємо близько 20 хвилин до готовності.
  • Перед подачею можна посолити, поперчити та додати спеції або трави.