Шинка копчена або варена: ідеальні пропорції маринаду

29 березня 2023, 19:05
Читать новость на русском

Джерело:

24 канал

Шинка, приготована за цими рецептами, виходить дуже смачною. Головний секрет успіху – правильні пропорції маринаду.

Приготування шинки – справа непроста, але, дотримуючись кількох основних правил, справжні любителі м’яса впораються з цим завданням на "відмінно". Головне не поспішати, дотримувати інструкцій та не порушувати пропорції. 

Не пропустіть Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти

Рецепт соковитої копченої шинки

Час: 7 годин
Порцій: 4

Апетитне м’ясце / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 3 кілограми свинячої шинки;
– 180 грамів маринованої солі;
– 2 літри води;
– 6 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки запашного перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– кілька лаврових листків;
– гілочка розмарину.

Приготування:

  • Подрібнений часник разом з іншими інгредієнтами помісіть в каструлю. Додайте трохи води, щоб покрити інгредієнти, і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
  • Коли бульйон охолоне, поставте у нього м’ясо і залиште мінімум на 24 години.
  • Витягніть м’ясо з маринаду, обмотайте марлею, щоб воно обвуглювалось, стягніть джгутом з натуральної мішковини та повішайте на гаки для копчення.
  • Шинку необхідно коптити протягом 5 – 6 годин, а температура копчення має становити близько 55 – 60 градусів.

Рецепт вареної шинки

Час: 3 години
Порцій: 4

По-особливому соковито / Фото unsplash

Інгредієнти:
– приблизно 1 кг свинячої шинки;
– 2 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка перцю;
– 1 столова ложка майорану;
– 1 чайна ложка гранульованого часнику;
– 1 чайна ложка солодкої копченої паприки;
– 2 столові ложки олії.Маринад:
– 2 літри води;
– 2 столові ложки майонезу;
– 1 столова;
– ложка гірчиці 2 – 3 столові ложки солі;
– 2 лаврові листи;
– кілька зерен запашного перцю;
– 2 зубчики часнику;
– за бажанням: гілочка розмарину.

Приготування:

  • М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником, натріть сіллю і спеціями, скропіть олією та викладіть в миску.
  • Накрийте фольгою і поставте в холодильник на 24 – 36 годин.
  • Змішайте інгредієнти для розсолу у високій вузькій каструлі. Покладіть шинку (м'ясо має повністю зануритися в розсіл), накрийте каструлю кришкою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин.
  • Дайте охолонути (приблизно 10 – 12 годин), потім знову закип'ятіть, варіть 10 хвилин, остудіть, знову закип'ятіть, варіть 10 хвилин, остудіть, обсушіть на паперовому рушнику.
  • Готову шинку зберігати в холодильнику, перед подачею нарізати скибочками.

Смачного!