29 березня,
19:05
Шинка копчена або варена: ідеальні пропорції маринаду
Джерело:
24 каналШинка, приготована за цими рецептами, виходить дуже смачною. Головний секрет успіху – правильні пропорції маринаду.
Приготування шинки – справа непроста, але, дотримуючись кількох основних правил, справжні любителі м’яса впораються з цим завданням на "відмінно". Головне не поспішати, дотримувати інструкцій та не порушувати пропорції.
Не пропустіть Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти
Рецепт соковитої копченої шинки
Час: 7 годин
Порцій: 4
– 3 кілограми свинячої шинки;
– 180 грамів маринованої солі;
– 2 літри води;
– 6 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки запашного перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– кілька лаврових листків;
– гілочка розмарину.
Приготування:
- Подрібнений часник разом з іншими інгредієнтами помісіть в каструлю. Додайте трохи води, щоб покрити інгредієнти, і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
- Коли бульйон охолоне, поставте у нього м’ясо і залиште мінімум на 24 години.
- Витягніть м’ясо з маринаду, обмотайте марлею, щоб воно обвуглювалось, стягніть джгутом з натуральної мішковини та повішайте на гаки для копчення.
- Шинку необхідно коптити протягом 5 – 6 годин, а температура копчення має становити близько 55 – 60 градусів.
Рецепт вареної шинки
Час: 3 години
Порцій: 4
– приблизно 1 кг свинячої шинки;
– 2 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка перцю;
– 1 столова ложка майорану;
– 1 чайна ложка гранульованого часнику;
– 1 чайна ложка солодкої копченої паприки;
– 2 столові ложки олії.Маринад:
– 2 літри води;
– 2 столові ложки майонезу;
– 1 столова;
– ложка гірчиці 2 – 3 столові ложки солі;
– 2 лаврові листи;
– кілька зерен запашного перцю;
– 2 зубчики часнику;
– за бажанням: гілочка розмарину.
Приготування:
- М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником, натріть сіллю і спеціями, скропіть олією та викладіть в миску.
- Накрийте фольгою і поставте в холодильник на 24 – 36 годин.
- Змішайте інгредієнти для розсолу у високій вузькій каструлі. Покладіть шинку (м'ясо має повністю зануритися в розсіл), накрийте каструлю кришкою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10 хвилин.
- Дайте охолонути (приблизно 10 – 12 годин), потім знову закип'ятіть, варіть 10 хвилин, остудіть, знову закип'ятіть, варіть 10 хвилин, остудіть, обсушіть на паперовому рушнику.
- Готову шинку зберігати в холодильнику, перед подачею нарізати скибочками.
Смачного!