Не лише квашена: що зробити з капусти на зиму

29 вересня 2023, 20:02
Читать новость на русском

Джерело:

ania gotuje

Зі зміною сезонів приходить час готуватися до зими. Однією з найпопулярніших та корисних практик є консервація овочів для забезпечення себе свіжими та смачними стравами протягом холодних місяців.

Капуста – один з найпоширеніших овочів. Це популярний інгредієнт, який важливо зберегти на зиму. Існує безліч способів, які дозволяють насолоджуватися цим продуктом впродовж усього року.

Цікаво Що приготувати для перекусу в школу чи на роботу: рецепти страв за 20 хвилин

Капуста по-корейськи

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 головка капусти;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 3 зубчики часнику;
– гострий перець до смаку;
– сіль до смаку;
– 1 столова ложка солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 столові ложки оцту;
– 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  • Капусту нашинкуйте соломкою або на тонкі соломинки.
  • Моркву подрібніть на стружку або відріжте тонкі соломинки.
  • Цибулю, часник і гострий перець наріжте дрібно.
  • Залийте капусту окропом (гарячою водою) на 5-10 хвилин.
  • Змішайте всі інгредієнти разом, додайте сіль, цукор, оцет і олію. Залиште на 2 – 3 години.
  • Зберігайте в банках у холодильнику.

Капуста по-грузинськи

Час: 1,5 години
Порцій:4

Інгредієнти:
– 1 головка капусти;
– 1 морква;

– спеції до смаку (кмин, коріандр, сіль)
– 3 столові ложки лимонного соку.

Приготування:

  • Капусту наріжте тонкими соломинками, моркву натріть на терці.
  • Додайте спеції і сіль, перемішайте.
  • Залийте соком лимона та перемішайте знову.
  • Зберігайте в банках у прохолодному місці.

Маринована капуста

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 головка капусти;
– 1 літр води;
– 1 склянка оцту;
– 1 склянка цукру;
– 2 столові ложки солі;
– 2 столові ложки солі;
– 5 гвоздик;
– 10 – 15 горошин чорного перцю;
– 3 лаврових листи.

Приготування:

  • Капусту наріжте, дрібно нашаткуйте.
  • Заваріть її окропом (гарячою водою) на 5 – 10 хвилин.
  • У великому горщику змішайте воду, оцет, цукор, сіль і спеції. Доведіть до кипіння.
  • Додайте капусту до киплячої розчину і готуйте 3 – 5 хвилин.
  • Розкладіть готову капусту в банки, додайте лавровий лист та гвоздику.
  • Залийте гарячим розчином і закрийте банки.
  • Зберігайте ці консерви в прохолодному та темному місці.