Про це знають лише одиниці: Ярославський розкрив усі секрети приготування лисичок
Джерело:
yaroslavskyi_vovaЛисички – неймовірно смачні гриби. Це справжній літній дар природи, яким обов'язково варто встигнути насолодитися.
Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів секрети приготування лисичок. За його словами, найважливіше – обрати свіжі та не зів'ялі гриби.
Буде смачно Розкішна літня вечеря: готуємо фантастичну картоплю з лисичками
Як готувати лисички
Ярославський зазначив, що зазвичай хороша лисичка:
- щільна, жовта, як лимон, або помаранчева,
- без черв'ячків всередині або трохи поїдена лісовими мешканцями.
Попри деяку гіркоту, лисички не потрібно замочувати. Їх варто лише добре промити у великій кількості води. Проте іноді лисички містять пісок, який складно прибрати.
Мій секрет: вже промиті лисички я посипаю борошном, прямо на пластинки, і обережно розподіляю його по грибах. Даю постояти хвилин 10 і промиваю у великому ситі або друшляку. Борошно набухає, і коли його видаляємо, воно "забирає" з собою дрібний пил,
– зазначив шеф.
Найкраще смажити лисички на великому вогні в один шар на сталевій або антипригарній пательні.
Дивіться, як смажити лисички: відео
"Налив олії, розігрів, кинув лисички, дав їм підсмажитись з однієї сторони, тільки після цього перемішую і трішки солю. Не висмажуйте сильно! Якщо перемішувати будь-які гриби з самого початку або класти товстий шар, вони випустять сік, пристануть і погано обсмажаться", – додав Ярославський.
Лисички не потрібно попередньо відварювати.
- Коли гриби обсмажаться, відкиньте їх на сито.
- На пательню покладіть подрібнений часник, трохи зменште вогонь і смажте ще приблизно 30 секунд.
- Потім всипте гриби, посоліть, поперчіть і додайте рублену петрушку, чебрець або орегано, шматок вершкового масла.
- Прогрійте 10 секунд та вимкніть вогонь.
"Лисички зберігаються у мене в боксі в холодильнику днів 5 – 7 Коли вони мені потрібні, злегка прогріваю прямо на сковороді – й готово! Використовую такі гриби для приготування соусів, в будь-яку пасту, ризотто, як додатковий гарнір до будь-якої гарячої страви – хоч біла риба, хоч м'ясо – або просто навіть до відвареної чи смаженої картоплі", – зауважив Ярославський.
Окрім цього, лисички добре поєднуються зі смаженим лісовим горіхом, а також з молодою картоплею та сметаною і кропом.