Такої соковитої ви не їли в жодному ресторані: як правильно смажити тріску

7 квітня 2024, 10:55
Читать новость на русском

Джерело:

Meat & Veggies

Часто тріску запікають з овочами, роблять із неї смачні рулетики, котлети та соте. Проте радимо її посмажити – риба буде дуже соковитою.

Щоб втілити цей рецепт, вам потрібні лише риба, пательня та творчий настрій. Спробуйте – це нереально смачно.

Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день

Смажена тріска

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 1
Інгредієнти:
– 450 грамів філе тріски;
– дрібка солі та перцю;
– 2 столові ложки масла;
– 3 зубчики часнику;
– гілочка чебрецю;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 1 столова ложка олії. Секрет вдалої страви – у добірних продуктах. Тож надавайте перевагу лиш надійним і перевіреним виробникам. Таким як ТМ "Водний Світ" – беззаперечному лідеру на українському ринку морепродуктів, який упродовж 22 років постачає високоякісну продукцію, що ще жодного разу не підводила споживачів.

Приготування:

  1. Філе тріски обсушіть паперовими рушниками, посоліть і притрусіть перцем. Переверніть і зробіть те саме з іншого боку.
  2. Розігрійте на пательні на середньому вогні олію. Коли закипить, викладіть філе, посмажте його 5 хвилин, після чого переверніть та обсмажте інший бік. Викладіть на пательню масло.
  3. Почистьте часник і розчавіть зубчики великим ножем або пресом. Викладіть їх на пательню та обсмажте разом із рибою. Додайте гілочку чебрецю.
  4. Зменште вогонь. Смажте ще 2 – 3 хвилини. Поливайте філе маслом, в якому воно смажиться.
  5. Вичавіть сік лимона та полийте ним викладену на тарілку готову рибу.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати буцики. Ця старовинна українська страва точно сподобається багатьом.