Розпушувач та сода – не одне й те саме: що краще використовувати для випічки
Джерело:
pysznosciУ світі випічки поняття "розпушувач" та "сода" часто використовуються як синоніми, але насправді ці дві речовини відрізняються одна від одної. Для того, щоб використовувати їх належним чином, слід точно знати в чому саме полягає різниця.
Це помилкова думка, що розпушувач і харчова сода є замінниками. Якщо у рецепті вказана сода чи навпаки розпушувач, їх не можна замінювати одне одним.
До теми Магія на вашій кухні: секретні техніки для ідеальної випічки
У чому різниця між содою та порошком для випічки
Що сода, що розпушувач використовується для приготування різноманітних страв. Призначення соди та розпушувача одне й те саме – робити структуру тіста легкою, повітряною, підіймати тісто під час випікання.
Реакція з кислотою. Сода реагує лише з кислотними інгредієнтами (наприклад, оцтом), тоді як порошок для випічки має свій сталий рівень кислотності.
Смак. Порошок для випічки може бути використаний в широкому спектрі рецептів, тоді як сода може дати присмак.
Що краще використовувати для випічки
Все залежить від десерту чи випічки, який ви готуєте. Якщо серед складників тіста немає кислоти, а температура при якій воно буде випікатися помірна, потрібно використовувати саме розпушувач. Таким чином здоба не матиме сторонніх смаків.
У випадку з содою зазвичай залишається певний присмак, а розпушувач його не дає. Однак важливо дотримуватися конкретних вказівок у рецепті, оскільки деякі рецепти можуть вимагати одного або іншого засобу залежно від їхніх унікальних властивостей.
Зверніть увагу: чи потрібно мити мандаринки.