Банани – один із найпопулярніших та найулюбленіших для нас фруктів впродовж цілого року. Оскільки з'їсти всі одразу не вдається ніколи, варто потурбуватися про те, щоб якомога довше зберегти їхню свіжість та смак.

Читайте також Традиції – це смачно: як приготувати особливий суп з курячими гомілками та галушками

Ніякого холодильника

  • Швидке псування

Завжди пам'ятайте: низька температура холодильника негативно вплине на банан. Це тропічний фрукт, для якого комфортною температурою є 12 – 15 градусів за Цельсієм. При нижчій температурі банани швидко почорніють.

  • Втрата смаку та текстури

У холоді банани швидко втратять твердість, а смак стане більш водянистим, хоча й солодшим. Втім, особливої апетитності такі банани точно не матимуть, а про їхній аромат точно доведеться забути.

  • Зміна хімічного складу

Склад бананів сприяє швидкому дозріванню при низьких температурах. Відтак, холодильник не лише скоротить час зберігання, а й змінить пропорції складу самого фрукту.

  • Сторонні запахи

Банани дуже добре абсорбують запахи інших фруктів. Навряд чи вас захочеться відчути овочеві чи м'ясні нотки у десерті, чи навіть при звичайному споживанні самого фрукту.

Як правильно зберігати банани

Цей фрукт найкраще зберігає свої властивості за кімнатних умов, при 12 – 15 градусах за Цельсієм. У деяких випадках банани можна ставити у холодильник, але тоді краще виймати їх за декілька днів до споживання.