Чи обов'язково потрібен холодильник: де зберігати картоплю, щоб не псувалася
Джерело:
food52Картопля – досить "витривалий" продукт, але тільки правильне зберігання забезпечить гарантію того, що ви довго зможете насолоджуватися цим овочем. Де найкраще зберігати картоплю, щоб зберегти її свіжість і смак?
Картопля – це одна з незамінних складових українського раціону. Але часом у нас її більше, ніж можна її використати. Як правильно зберігати цей коренеплід, щоб він не зіпсувався?
Не пропустіть "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами
Чи можна зберігати картоплю у холодильнику
Багато людей припускають, що найкраще місце для зберігання картоплі – це холодильник. Проте це не зовсім правильно. Холод та волога може змінити смак та текстуру картоплі, роблячи її менш смачною та більш крихкою. Крім того, вологість у холодильнику може призвести до швидшого псування. Тож краще уникати зберігання картоплі у холодильнику.
Де найкраще місце для зберігання
Найкраще місце для зберігання картоплі – це прохолодне, темне і провітрюване місце. Ідеальним варіантом є підвальне приміщення або погріб, де температура зазвичай залишається стабільною і прохолодною. Також можна зберігати картоплю в корзинах або сітках.
Скільки її можна зберігати
Картоплю можна зберігати впродовж кількох тижнів або навіть місяців, за наявності відповідних умов. Перші ознаки псування будуть проявлятися у вигляді плям, плісняви, неприємного запаху та проростання.
Результат завжди фантастичний: як приготувати старовинну українську кашу.