Ви зберігали спеції неправильно: зберігаємо смак і не витрачаємо гроші на вітер

13 травня 2024, 22:51
Читать новость на русском

Джерело:

mirror

Виявляється, зберігання спецій – не такий простий процес, як може здатися на перший погляд, Якщо все правильно зробити, то їхній смак та аромат не буде зникати впродовж десятків років.

Ви можете ідеально впорядкувати спеції у скляних банках, однак це не дає жодної гарантії того, що ви збережете їх смак і аромат. Ба навіть більше – є ймовірність, що в такий спосіб ви навпаки "вбиваєте" усю особливість цих неймовірних кулінарних додатків. 

Читайте також Два тижні – як на картинці: оригінальний секрет, який допоможе зберегти свіжість бананів

Засновник Seasoned Pioneers Метт Вебстер закликав усіх відмовитися від "інстаграмної естетики" та перестати зберігати спеції у скляних баночках. Такий спосіб сприяє їхньому злипанню та втраті усіх тих властивостей, за які ми так їх цінуємо.

Спеції завжди слід зберігати в герметичних і непрозорих контейнерах, якщо ви хочете зберегти їхній аромат і текстуру,
– наголосив він. 

Якщо зберігати спеції у правильній тарі, то їм точно не загрожуватиме окислення, а їхній смак і аромат завжди будуть такими, ніби ви щойно придбали їх в улюбленому магазині. 

Також експерт пояснив, що є однією з головних ознак якості спецій. Він радить слідкувати за ароматом прянощів. Якщо ті його втратили – настав час їх позбуватися. Теоретично у такому випадку їх ще можна додати до страв, але в цьому немає сенсу, позаяк жодного ефекту ви не отримаєте. 

Чудовий сніданок: готуємо класичні пухкі американські панкейки.