Ми розповімо як обирати гриби від етапу зрізання їх у лісі до заготівлі вдома. Так продукт буде не тільки корисним та смачним, ай безпечним до вживання.

Читайте також Смачно разом з "Бащинським": готуємо літні салати для ідеального обіду чи вечері

Як правильно чистити білі гриби

  • Після зрізу грибів у лісі ретельно огляньте його на наявність видимих пошкоджень структури, слідів від комах або гнилі.
  • Далі розпочинаємо чищення ніжки. Саму нижню частину потрібно повністю видалити з-за великого скупчення бруду. Місце зрізу оглядають на наявність ходів від черв’яків. Якщо вони є у великій кількості, гриб краще викинути.
  • Наступним етапом є огляд нижній частині капелюшки. Його потрібно обережно очистити від хвої, моху і трави.
  • Білі гриби потрібно промити відразу після прибуття додому. Використовуйте прохолодну проточну воду та маленьку щіточку.
  • Замочувати білі гриби не потрібно, це тільки нашкодить смаку та структурі продукту.
  • Далі гриби сушать за допомогою рушника або паперу.

Чистка білих грибів для сушіння

Продукт ретельно очищають від бруду за допомогою щітки. Також його протирають ганчіркою або вологим рушником. В жодному разі не замучуйте гриби, вони вбирають вологу, як губка. Збирати гриби краще далеко від населених пунктів і доріг: продукт вбирає шкідливі речовини.

Гриби заборонено їсти людям зі слабким шлунком і індивідуальною непереносимістю. Також не можна давати їх маленьким дітям.