Як приготувати булочки з сиром – рецепт з вишнями і хрумкою крихтою

22 лютого 2023, 09:54
Читать новость на русском

Пухкі домашні булочки з сиром та вишнями чудово підійдуть до сніданку чи на перекус.

Домашня випічка – це завжди смачно, ситно та апетитно. Жодна магазинна здоба не зрівняється з домашньою, адже ви вкладаєте у неї все тепло та любов.

Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак

Поєднання кисломолочного сиру з вишнями та хрумкою крихтою закохає вас з першого шматочка, а діти будуть просити добавку ще і ще.

Рецепт домашніх булочок з вишнями та сиром

  • Час: 4 години
  • Порції: 8 штук
Інгредієнти для опари:
 – 190 грамів теплого молока;
 – 1 столова ложка цукру;
 – 1 столова ложка борошна;
 – 15 грамів живих або 5 грамів сухих дріжджів.
Для тіста:
 – опара;
 – 60 грамів цукру;
 – дрібка солі;
 – 1 яйце + 1 жовток;
 – 360 грамів борошна;
 – 60 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • Для опари поєднуємо тепле молоко, цукор, борошно, дріжджі та залишаємо на 10 хвилин.
  • Додаємо цукор, сіль, яйце + жовток та перемішуємо.
  • Просіюємо борошно і замішуємо тісто. Додаємо розтоплене масло і вимішуємо тісто, поки воно не стане еластичним і майже не буде липнути до рук.
  • Кладемо у глибоку миску змащену олією, накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5 години.
  • Після цього обминаємо, формуємо вісім кульок та кладемо на лист з пергаментом. Залишаємо під рушником на 20 хвилин.

Інгредієнти для начинки:
 – 200 грамів кисломолочного сиру;
 – 1 білок;
 – 40 грамів цукру;
 – 150 грамів свіжих або розморожених вишень.
Для крихти:
 – 35 грамів цукру
 – 1 чайна ложка ванільного цукру
 – 35 грамів борошна
 – 30 грамів вершкового масла
 – 1 яйце + 1 столова ложка молока для змащування булочок.

Приготування:

  • Поєднуємо кисломолочний сир, цукор та білок. ⠀
  • Для крихти поєднуємо цукор, борошно, масло і добре перетираємо руками. ⠀
  • Збираємо булочки. Притискаємо кульки з тіста та змащуємо яйцем з молоком. В центр кладемо близько 1 столової ложки сирної начинки, зверху вишні та посипаємо крихтою.
  • Випікаємо у розігрітій до 190 градусів духовці  25 хвилин.

Смачного!