Коли гречка – це не просто гарнір: готуємо пряник, який здивує вас своїм смаком

25 листопада 2022, 19:22
Читать новость на русском

Джерело:

prakty kulinarni

Гречка – це чудовий гарнір, який так смакує українцям та часто опиняється на наших столах. Втім, її можна поєднувати не лише з м'ясом та овочами – з гречки можна зробити неймовірний десерт!

Пряники – це особлива різдвяна традиція, якій ніколи не буде альтернатив. Для того, щоб свята вдалися, можна потренуватися робити пряники заздалегідь, або ж спробувати додати їм колориту, використавши інгредієнт, який ніколи не асоціювався у нас з десертами.

До речі Готуйте Легко! Обід або вечеря за лічені хвилини

Рецепт пряника з гречки

Час: 1 година 10 хвилин

Порцій: 12

Готуємося до новинок на Різдво / Фото prakty kulinarni

Інгредієнти:

  • біла гречана крупа – 250 грамів;
  • чорнослив – 16 штук;
  • 1 літр води;
  • 4 яйця;
  • 5 столових ложок олії;
  • 5 столових ложок кленового сиропу;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • спеції для пряників – 3 чайні ложки;
  • 2 чайні ложки какао;
  • 50 грамів мелених горіхів.

Приготування:

  1. Гречку та чорносливи заливаємо водою. Варимо до готовності каші.
  2. Охолоджену кашу кладемо у блендер, додаємо яйця, кленовий сироп, олію, порошок для печива приправу для пряника, какао, мелені горіхи та збиваємо до однорідної консистенції.
  3. Викладаємо тісто у форму та випікаємо при температурі 180 градусів 45 хвилин.
  4. Після приготування даємо 10 хвилин на вистигання, пряник можна прикрасити шоколадом.

Смачного!