Як приготувати холодний зелений чай: рецепт від Тані Литвинової

2 липня 2021, 11:15
Читать новость на русском

Якщо бажаєте втамувати спрагу у спекотні літні дні, приготуйте зелений холодний чай за рецептом Тані Литвинової.

Кулінарна експертка Таня Литвинова поділилась із шанувальниками рецептом холодного зеленого чаю. Цей напій не тільки освіжає, а й насичує організм вітамінами, мікроелементами, а також містить антиоксиданти.

Читайте також  10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі 

Холодний зелений чай готують із додаванням м'яти та лимонного соку. За бажанням, можете додати персик або інші улюблені фрукти. 

Зелений чай / Фото Unsplash

Як приготувати холодний зелений чай

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  • Калорійність на 100 грамів: 39 ккал
Інгредієнти:
– порція зеленого чаю;
– 1 літр води;
– 1 столова ложка меду;
– 1 гілочка м'яти;
– 1 персик;
– лід;
– 1 лимон.
  1. Закип'ятіть воду та залийте ним зелений чай. Залиште для охолодження.
  2. Помийте лимон, вичавіть сік.
  3. Персик ретельно помийте, почистіть від кісточки, наріжте скибочками.
  4. У скляний вогнетривкий глечик влийте лимонний сік, трохи води кімнатної температури, мед, порвіть руками листочки м'яти, додайте чай, перемішайте.
  5. Готовий чай вилийте у склянки, додайте лід, скибочки персику. Смачного!

Рецепт холодного зеленого чаю від Тані Литвинової у відео: