Смачно, просто та дешево: хумус з гарбуза, який ви мусите спробувати

15 січня 2024, 20:50
Читать новость на русском

Джерело:

Papilot

Гарбузовий хумус – це простий та бюджетний рецепт, який підійде кожному. А ще він ідеально смакуватиме до сирих овочів і крекерів.

Хумус – це різновид кремоподібної пасти, його зазвичай готують з нуту. Спробуйте приготувати цей рецепт з гарбузом – і ви точно не пошкодуєте про витрачений час.

Цікаво Якщо до цього часу не з'їли – краще викинути: скільки можна зберігати салат у холодильнику

Рецепт гарбузового хумусу

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 банка готового нуту;
– 1 невеликий гарбуз;
– 100 грамів тахіні;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 3 столові ложки вичавленого лимонного соку;
– 2 столові ложки кмину;
– зубчик часнику;
– сіль і перець до смаку.

Приготування:

  1. Почистіть гарбуз, видаліть насіння та розріжте на шматочки
  2. Запікайте овоч в розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин.
  3. Коли гарбуз буде готовий, перемішайте його.
  4. Потім додайте в суміш нут, тахіні, оливкову олію, часник, кмин і лимонний сік. Змішайте все. В кінці приправити до смаку сіллю і перцем.
  5. Переблендеріть отриману суміш до бажаної консистенції.
  6. Подавати пасту можна з сирими овочами або крекерами. Ви також можете намазати його на бутерброди.