Однак є багато людей, які уникають приготування філе. Воно повинно бути обсмаженим зовні і соковитим всередині, але часто стає сухим через занадто тривале смаження. Ось кілька порад, які допоможуть наблизити ваші зусилля до ідеального результату.

До теми Щоб вони вийшли ніжні та соковиті: як смажити котлети для ідеального результату

Простий спосіб приготувати соковиту курку

Злегка намажте філе олією, натріть спеціями, а потім щільно загорніть в пекарський папір. Потім викладіть курку на розігріту сковороду і обсмажуйте по кілька хвилин з кожного боку.

Чим приправити філе

Перець чилі та гострий перець нададуть пікантності, яка неодмінно задовольнить любителів "гострих" вражень. Орегано, розмарин, петрушка, базилік, чабер, естрагон, чебрець – кожну з цих трав можна використовувати як приправу до курки, адже вони чудово почуваються в її компанії.

Рецепт смаженого курячого філе

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 1

Смак, який подобається усім / Фото unsplash

Приготування:

  1. Почистіть філе від будь-яких оболонок, кісточок і хрящів.
  2. У мисці змішайте олію і спеції.
  3. Натріть сумішшю м’ясо і залиште в холодильнику принаймні на годину. Курка швидко вбирає спеції, але для товстого шматка потрібно трохи часу.
  4. М’ясо бажано дістати з холодильника за кілька хвилин до термічної обробки, щоб воно набуло кімнатної температури. Завдяки цьому воно рівномірно просмажиться.
  5. Після закінчення цього часу розігрійте сковороду-гриль або звичайну сковороду.
  6. Жир не додаємо, тому що м'ясо маринувалося в олії.
  7. Помістіть філе в дуже розігріту сковороду.
  8. Смажте на сильному вогні 3 – 4 хвилини.
  9. Потім переверніть курку на інший бік і обсмажуйте ще 3 хвилини.
  10. Коли філе просмажиться майже повністю накрийте сковороду кришкою і вимкніть газ.
  11. Залиште м'ясо в сковороді на 6 – 8 хвилин.
  12. Після закінчення цього часу викладіть філе на тарілку або обробну дошку і дайте їй "відпочити" кілька хвилин. Це допоможе йому ввібрати сік.

Соковите куряче філе

Пам'ятайте, що час маринування і смаження м'яса залежить від розміру купленого філе. Крім того, не притискайте його до сковороди. Це призведе до витікання соку і, як наслідок, філе буде більш сухим.

Запорукою ідеального смаження є правильний час. Це дозволить курці всередині приготуватися, але не пересохнути, а завдяки щільній кришці вона залишиться соковитою.