Пухкий і ніжний – таким має бути ідеальний бісквіт. Прикрашений фруктами, збитими вершками або желе, він стане предметом гордості на вашому столі.
Цікаво Вафельні трубочки, як з дитинства: готуємо зі згущеним молоком та крем-сиром
Все залежить від інгредієнтів
Кожен кухар може відповісти на це питання по-різному. І кожен може матиме рацію, адже від виду і кількості використовуваних інгредієнтів залежить, скільки часу випікати бісквіт. У деяких випадках це займе всього 20 хвилин, в інших – майже годину.
Основний критерій, за яким можна визначити час запікання – це кількість яєць, які використовуються в рецепті.
Рецепт бісквіта
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Ідеальний десерт / Фото unsplash
Приготування:
- Дно форми діаметром 26 сантиметрів застеліть папером для випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів (верх і низ без конвекції).
- Білки збийте до міцної піни, потім по ложці додайте цукор, ретельно збийте, поки цукор повністю не розчиниться і не вийде густа блискуча піна.
- Продовжуйте помішувати, поступово додайте жовтки.
- Збивайте ще 5 хвилин, поки піна не стане дуже пишною і густою.
- Пшеничне борошно, розпушувач та крохмаль просійте в окрему миску і перемішайте.
- Додайте отриману суміш до збитої маси, бажано через сито і трьома порціями, щоразу коротко перемішуючи на дуже низькій швидкості міксера або обережно перемішуючи ложкою до з’єднання інгредієнтів.
- Вилийте суміш у форму і поставте в духовку.
- Випікайте приблизно 45 хвилин.