Щороку весь світ відзначає День друзів 30 липня, інформує 24 Канал. У 2023 році ця дата припадає на неділю, тож навіть затяті трудоголіки зможуть знайти час, щоб зібратись у колі найближчих людей і весело провести вечір.

Читайте також "Легко!" на кухні, смачно на столі: готуємо швидкі страви з улюбленими нагетсами

Та варто врахувати, що запорукою вдалого відпочинку з друзями є смачна їжа, адже за столом спілкування проходить по-особливому невимушено. Відтак рекомендуємо подбати про страви, які сподобаються усім запрошеним.

Звучить як нездійсненна місія? Насправді все просто – обирайте курячі гомілки і не прогадаєте! Адже:

  1. Приготування курятини – завжди швидкий і легкий процес, тож із цим впорається навіть новачок.
  2. Курячі гомілки – надзвичайно доступні. Завдяки помірній ціні кожному по кишені приготувати страви з гомілок навіть на велику кількість людей.
  3. Не потрібно думати, як розділити все на порції, адже гомілок вистачить на всіх: після запікання просто викладіть їх на велику тацю, доповніть соусами – і кожен зможе ласувати смачною стравою, скільки йому заманеться. До того ж гомілки дуже зручно їсти руками, що ще більше сприятиме спокійній та неформальній атмосфері.
  4. Та головне – гомілки універсальні. Існує безліч рецептів, як їх приготувати та з чим подати, тому на вашій кухні точно знайдеться все для ідеальної страви до Дня друзів. Крім цього, ніхто не встоїть перед ніжним м'ясом цієї частини курочки та хрумкою скоринкою, яка утворюється після випікання. Тож можна не перейматись: гомілки будуть хітом вечора!

А щоб страва вдалась, рекомендуємо обирати надійного виробника курятини, якого протягом багатьох років за відмінну якість цінують мільйони споживачів по всій Україні. Тут вибір очевидний – це ТМ "Наша Ряба".

Цей український бренд знають 96% українців, адже понад 20 років виробник поставляє на полиці магазинів тільки свіже і добірне м'ясо птиці, надійно запаковане у герметичні тари. Крім цього, ТМ "Наша Ряба" завжди поруч, тож продукцію бренду можна знайти як у великих супермаркетах, так і в понад 1500 власних і партнерських магазинах.

З головним інгредієнтом визначились. А як приготувати курячі гомілки ТМ "Наша Ряба", щоб вразити усіх друзів – розповідаємо далі.

Рецепт курячих гомілок у соусі барбекю

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 7

Так апетитно / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Цибулю подрібніть на маленькі кубики, часник роздавіть на часникодавці. Протушкуйте їх на розігрітій пательні з оливковою олією, поки цибуля не стане прозорою.
  • Додайте всі інші інгредієнти соусу: томатне пюре, соєвий і вустерський соуси, цукор, гірчицю та вино. Перемішайте і варіть деякий час, поки соус не стане густим. Присмачте сіллю та перцем і залиште остигати.
  • Курячі гомілки полийте охолодженим соусом і відставте маринуватись упродовж 10 хвилин.
  • Викладіть замариновані гомілки на деко. Зверху полийте соусом, що залишився. Запікайте гомілки в духовці при 180 градусах упродовж 30 хвилин.
  • Під час запікання гомілки можна знову полити соусом, а якщо м'ясо сильно підрум'яниться, накрийте алюмінієвою фольгою.

Смачного!