Легендарний львівський сирник – рецепт Клопотенка

26 травня 2023, 17:37
Читать новость на русском

Не знаєте, що приготувати цими вихідними з солодкого? Радимо придивитися до цього десерту за рецептом Євгена Клопотенка.

Львівський сирник – візитівка міста, яку можна скуштувати чи не в кожній кав'ярні. Безумовно, в кожної господині є свій довершений та перевірений рецепт цієї випічки, але у нас є теж цікавий варіант десерту.

Читайте також Такого ви ще не куштували: як приготувати котлети по-київськи з курячих гомілок

Рецепт львівського сирника

  • Час: 3 години
  • Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
 – 500 грамів кисломолочного сиру 9%;
 – 2 варені середні картоплини;
 – 50 грамів вершкового масла (+20 г для змащування форми);
 – 150 грамів цукру;
 – 3 яйця;
 – 1 лимон (цедра);
 – 1 апельсин (цедра);
 – 50 грамів волоських горіхів;
 – 10 грамів ванільного цукру;
 – 50 грамів родзинок;
 – 1 столова ложка борошна;
 – дрібка солі.
Для глазурі:
 – 100 грамів чорного шоколаду не менше 80%;
 – 30 грамів вершкового масла;
 – 80 грамів вершків 33%.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Дві середні картоплини очищуємо та цілими відварюємо у воді, додавши дрібку солі. Охолоджуємо.
  • Кисломолочний сир перетираємо через сито або перебиваємо блендером. Родзинки заливаємо кип’ятком на 10 хвилин, а потім викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • У миску всипаємо 150 грамів цукру та 50 грамів вершкового масла, натираємо цедру одного апельсина та лимона. Перетираємо інгредієнти віничком.
  • Відокремлюємо білки від жовтків з 3-х яєць. Жовтки вводимо у масляну суміш по одному, щоразу ретельно перемішуючи віничком. 
  • Картоплю натираємо на дрібній тертці та перекладаємо у масляно-яєчну суміш. Додаємо кисломолочний сир та родзинки.
  • Білки збиваємо в густу піну, вмішуємо їх у тісто.
  • Прямокутну форму для випікання змащуємо маслом та посипаємо борошном. Перекладаємо туди тісто та випікаємо одну годину в режимі конвекції.
  • Приготуємо шоколадну глазур. В термостійку миску додаємо шоколад, вершкове масло та жирні вершки. Поставте миску на парову баню, але так, щоб вона не торкалася води. Розтоплюємо інгредієнти, постійно помішуючи. У вас має вийти глянцева шоколадна суміш.
  • Сирник дістаємо з духовки та даємо повністю охолонути у формі, а потім заливаємо теплою глазур’ю.

Смачного!