26 травня,
17:37
Легендарний львівський сирник – рецепт Клопотенка
Джерело:
Євген КлопотенкоНе знаєте, що приготувати цими вихідними з солодкого? Радимо придивитися до цього десерту за рецептом Євгена Клопотенка.
Львівський сирник – візитівка міста, яку можна скуштувати чи не в кожній кав'ярні. Безумовно, в кожної господині є свій довершений та перевірений рецепт цієї випічки, але у нас є теж цікавий варіант десерту.
Читайте також Такого ви ще не куштували: як приготувати котлети по-київськи з курячих гомілок
Рецепт львівського сирника
- Час: 3 години
- Порції: 8 – 10
– 500 грамів кисломолочного сиру 9%;
– 2 варені середні картоплини;
– 50 грамів вершкового масла (+20 г для змащування форми);
– 150 грамів цукру;
– 3 яйця;
– 1 лимон (цедра);
– 1 апельсин (цедра);
– 50 грамів волоських горіхів;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 50 грамів родзинок;
– 1 столова ложка борошна;
– дрібка солі.
Для глазурі:
– 100 грамів чорного шоколаду не менше 80%;
– 30 грамів вершкового масла;
– 80 грамів вершків 33%.
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Дві середні картоплини очищуємо та цілими відварюємо у воді, додавши дрібку солі. Охолоджуємо.
- Кисломолочний сир перетираємо через сито або перебиваємо блендером. Родзинки заливаємо кип’ятком на 10 хвилин, а потім викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву рідину.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- У миску всипаємо 150 грамів цукру та 50 грамів вершкового масла, натираємо цедру одного апельсина та лимона. Перетираємо інгредієнти віничком.
- Відокремлюємо білки від жовтків з 3-х яєць. Жовтки вводимо у масляну суміш по одному, щоразу ретельно перемішуючи віничком.
- Картоплю натираємо на дрібній тертці та перекладаємо у масляно-яєчну суміш. Додаємо кисломолочний сир та родзинки.
- Білки збиваємо в густу піну, вмішуємо їх у тісто.
- Прямокутну форму для випікання змащуємо маслом та посипаємо борошном. Перекладаємо туди тісто та випікаємо одну годину в режимі конвекції.
- Приготуємо шоколадну глазур. В термостійку миску додаємо шоколад, вершкове масло та жирні вершки. Поставте миску на парову баню, але так, щоб вона не торкалася води. Розтоплюємо інгредієнти, постійно помішуючи. У вас має вийти глянцева шоколадна суміш.
- Сирник дістаємо з духовки та даємо повністю охолонути у формі, а потім заливаємо теплою глазур’ю.
Смачного!