Автентичне потрібно берегти: як приготувати м'ясний хлібець, відомий в народі як "заєць"
Джерело:
shubaУкраїнська кухня багато дивовижними рецептами, які ми мусимо передати наступним поколінням. Один з них – це "заєць", який готували ще з давніх-давен.
Автентичні українські страви – це завжди безпрограшний варіант. Це не лише данина нашій культурі та збереження особливого кулінарного мистецтва, а й особливий смак, в якого вкладено багато турботи та любові.
Цікаво Смачний подарунок на День святого Валентина: як приготувати простий та швидкий торт на 14 лютого
Цікаво, що подібні до "зайця" страви популярні в Європі та США. Французький аналог цієї страви називається террін та більше нагадує паштет, а от в Америці його готують майже як у нас, використовуючи як основу м'ясний фарш.
Рецепт м'ясного "зайця"
Час: 1,5 години
Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 кілограм свинини;
– 500 грамів яловичини;
– 3 цибулини;
– 100 грамів панірувальних сухарів;
– молоко для розведення сухарів;
– сіль, перець, суміш спецій – до смаку;
– кетчуп – покрити верх.
Приготування:
- М'ясо пропускаємо на м'ясорубці. Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо в олії до м'якості.
- Панірувальні сухарі розводимо в молоці, в ідеалі пропорція повинна бути один до одного. Повинна вийти така собі "кашка". Додаємо її до фаршу.
- Цибулю також додаємо до фаршу. Солимо, перчимо, приправляємо спеціями. Добре усе вимішуємо.
- Викладаємо м'ясо у прямокутну форму для кексу. Якщо форми немає – формуємо хлібець руками та викладаємо на деко.
- Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів. Якщо підгоратиме, краще накрити фольгою.
- Після зазначеного часу виймаємо хлібець, змащуємо його кетчупом та повертаємо у духовку, поки кетчуп не перетвориться на хрустку скоринку.