15 квітня,
                    11:09
                
                Рецепт сирної паски за годину – вона завжди виходить
Джерело:
СмачноНемає часу та охоти довго морочитися із дріжджовим тістом на паску? Вихід є – приготуйте сирну паску без зайвих труднощів.
 Щоб швидко спекти паски до Великодня – скористайтеся рецептом сирної паски. Це не той варіант із марлею та сухофруктами, ця пасочка випікається в духовці, а сир додається до тіста.
Читайте також Великодні страви із курячого філе стегна, від яких усі будуть у захваті
 За бажанням родзинки можна замінити на шоколад, інші сухофрукти або горішки.
Рецепт сирної паски в духовці
- Час: 1 – 2 години
 - Порції: 2 – 3
 
– 500 грамів кисломолочного сиру;
– 4 курячих яйця;
– 150 грамів цукру;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка манки;
– ванільний цукор;
– цедра лимона;
– 100 грамів родзинок.
Приготування:
- Кисломолочний сир перетираємо через сито, або перебиваємо блендером в однорідну масу без грудочок.
 - У протертий сир додаємо манку, розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішуємо виделкою.
 - Всипаємо в сирну масу родзинки і ще раз перемішуємо.
 - Відділяємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром до тих пір, поки маса стане пишною і посвітлішає. Виливаємо збиту масу в сир і перемішуємо.
 - В окремому посуді збиваємо яєчні білки в густу піну, після чого додаємо їх в сирну масу і акуратно перемішуємо.
 - Форми для паски змащуємо вершковим маслом і обсипаємо манкою або панірувальними сухарями.
 - Сирне тісто випікається довго, тому краще використовувати не вузькі-високі, а низькі-широкі форми, а наповнювати їх потрібно на половину висоти.
 - Ставимо сирну паску в духовку і випікаємо при температурі 150 – 170 градусів 1 – 1,5 години (в залежності від духовки і розміру пасок). Коли серединка паски буде не рідкою, а верх стане рум’яним – вона готова.
 
 
Смачного!