Щоб врахувати смаки всіх учасників святкової трапези, 24 Канал пропонує 3 ідеальних варіанти страв із м'яса птиці. Філе стегна, запечене із помідорами і сиром, курочка в хрумкій паніровці або ж по-грецьки з карамелізованими овочами, без сумніву, стануть окрасою вашого столу.

До теми Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу

Та найважливіше при плануванні великодніх страв – придбати якісне м'ясо. Обирайте продукти лише надійних виробників. Зокрема, зверніть увагу на філе стегна від ТМ "Наша Ряба". Ця частина курочки надзвичайно соковита, завдяки чому будь-які страви матимуть ще кращий та насиченіший смак.

Також бренд подбав про те, аби вам не довелося займатися "технічними" моментами підготовки м'яса. Куряче філе стегна від ТМ "Наша Ряба" вже відділене від кістки та повністю готове до приготування. Відтак цей універсальний продукт зробить приготування великодніх страв набагато легшим і приємнішим, а зекономлений час ви зможете провести зі своїми рідними, що так важливо у святкові дні.

Головний інгредієнт обрали. А як із курячого філе стегна приготувати святкові страви – ділимось у рецептах.

Запечене філе стегна із сиром та помідорами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо на Великдень запечене філе стегна із сиром і помідорами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

  2. Викладаємо на деко філе стегна, змащуємо майонезом.

  3. Нарізаємо помідори кільцями, викладаємо на курку. Після 15 хвилин запікання м'яса присмачуємо все натертим сиром.

  4. Очищену картоплю нарізаємо довільними шматочками та викладаємо навколо м'яса. Присмачуємо спеціями та відправляємо в духовку до готовності картоплі та м'яса – на 30 хвилин.

Куряче філе стегна в хрумкій паніровці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Куряче філе стегна в хрумкій паніровці посмакує як дорослим, так і дітям / Фото Shutterstock

    Приготування:

    1. Нарізаємо куряче філе стегна смужками.

    2. Олію розігріваємо у сотейнику чи на сковорідці.

    3. М'ясо паніруємо у борошні з сіллю, далі – у яйці та панірувальних сухарях з меленим перцем для пікантності.

    4. Обсмажуємо все на олії до золотистої скоринки.

    5. Перекладаємо на деко та запікаємо ще 10 – 15 хвилин у духовці при 180 градусах, аби філе курячого стегна добре пропеклося.

    Курочка по-грецьки з карамелізованими овочами

    • Час: 30 хвилин
    • Порції: 4

    Курочка по-грецьки зможе здивувати рідних і гостей / Фото Shutterstock ​

    Приготування:

    1. Розігріваємо вершкове масло на сковорідці. Обсмажуємо нарізану кільцями цибулю та посипаємо цукром. Смажимо ще 2 – 4 хвилини, аби все карамелізувалося.

    2. Викладаємо зверху філе стегна та присмачуємо спеціями. Тушкуємо 15 хвилин з кожної сторони.

    3. Нарізаємо лимон кільцями, додаємо разом з оливками та продовжуємо готувати ще 10 хвилин.

    4. Готову страву подавайте до столу гарячою.

    Смачного!