Смак літа на столі – готуємо сінабони з полуницею до Дня матері

13 травня 2023, 09:10
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Сінабони набули неабиякої популярності в Україні, адже ці запашні булочки з корицею ще те задоволення. Та чи пробували ви їх з іншими смаками? У нас є рецепт з полуницею.

Не знаєте чим здивувати рідних? Завжди відмінним подарунком чи солодким сюрпризом стане приготована власноруч домашня випічка, як от сінабони.

Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи

Сінабони можна формувати за класичним рецептом з меленою корицею, або трішки додати свіжих нот та подати з полуничним джемом та свіжими ягодами.

Рецепт сінабонів з полуницею

  • Час: 2 години
  • Порції: 12
Інгредієнти:
 – 570 грамів борошна;
 – 2 яйця;
 – 200 грамів молока;
 – 70 грамів цукру;
 – 60 грамів вершкового масла;
 – 30 грамів свіжих дріжджів (10 грамів сухих);
 – 4 грами солі;
 – 30 грамів ванільного цукру.
Для начинки:
 – 60 грамів вершкового масла;
 – 100 грамів цукру;
 – 20 грамів кориці.
Або:
 – 300 грамів полуничного джему;
 – 80 грамів цукру.
Для крему:
 – 250 грамів сиру маскарпоне;
 – 100 грамів цукрової пудри;
 – 50 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • Поєднуємо яйця, молоко, цукор, ванільний цукор, сіль та перемішуємо. Додаємо дріжджі, розчиняємо їх.
  • Частинами вводимо борошно, вмішуючи його. Після додаємо м’яке вершкове масло та вимішуємо тісто 15 хвилин.
  • Даємо піднятись у 2 – 2,5 раза, обминаємо його, розкатуємо в розміри на два А4 листка (можна трохи більше).
  • Змащуємо джемом та посипаємо цукром (або маслом і посипаємо цукром з корицею). Закручуємо, ділимо на 12 частин.

  • Викладаємо в деко і даємо вирости у 2 рази. Запікаємо на температурі 160 – 180 градусів 20 хвилин.
  • Готові сінабони (ще теплі) змащуємо кремом з маскарпоне, масла та цукрової пудри (просто все змішати).
  • На верх нарізаємо полуницю, розтоплюємо шоколадку з додаванням трохи молока, та поливаємо зверху.

Смачного!