Сочевиця – одна з найстаріших круп у світі, зазначає 24 Канал. У поєднанні з м'ясом вона готується у вигляді густого супу. А рецепт цієї страви своїм корінням сягає у глибину століть.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Зокрема, цю культуру знали й шанували ще у Стародавньому Єгипті та Вавилоні. Сьогодні ж сочевиця є дуже поширеною у країнах Західної Європи. З нею готують як домашні частування, так і вишукані страви високої кухні. Така популярність сочевиці цілком закономірна, адже у ній багато корисних вітамінів, мінералів, білка і клітковини, а також немає глютену.

Сочевиця з курячими гомілками – смачна і дуже корисна страва

На основі цієї крупи можна приготувати велику кількість частувань – від гарніру та супів-пюре до пиріжків та салатів. Особливої уваги заслуговує сочевиця з м'ясом. Нині існує величезна кількість рецептів цієї страви, але найкраще готувати її з курячими гомілками. Ця частина курочки є універсальним продуктом, який гарно поєднується з будь-яким гарніром, в тому числі і з сочевицею.

До того ж гомілки мають низку інших переваг. По-перше, їх можна швидко приготувати. По-друге, цей продукт дуже зручно ділити на порції та їсти руками, що робить їх одним із улюблених продуктів для дітей.

Також в сочевиці та курячих гомілках міститься багато білків. Відтак ці інгредієнти чудово доповнюватимуть один одного, а страва вийде не тільки смачною, а й надзвичайно корисною. Як правильно обрати сочевицю та гомілки для приготування нашої страви, дізнаєтеся далі.

Як обрати сочевицю та курячі гомілки

Є кілька видів сочевиці: червона, коричнева, чорна, жовта, зелена та інші. Кожна з варіацій має свої характеристики та особливості кулінарної обробки. Наприклад, зелені та коричневі зерна потрібно замочувати перед приготуванням. Тому радимо обирати червону сочевицю, адже її можна варити без замочування, що суттєво зекономить ваш час на кухні. На додачу вона є найсмачнішою та найдоступнішою.

Щодо вибору курячих гомілок, то це питання також потребує ретельного підходу. Найкраще уникати ринків і обирати курятину у надійного виробника. Радимо зупинити свій вибір на фасованих продуктах, адже на упаковці ви знайдете інформацію про терміни придатності, що підтвердять свіжість курятини, чого не можна перевірити, купуючи продукцію на вагу. Відтак ви можете обрати саме той бренд, якому довіряєте, і точно знатимете, що купили найсвіжіше та найякісніше м'ясо.

Ще одна перевага курятини в упаковках – бактеріальний контроль якості. Наприклад, ТМ "Наша Ряба" – вже понад 20 років постачає на український ринок курятину, що проходить перевірку на всіх етапах виробництва. Відтак технологічність цього процесу мінімізує контакт людини із продуктом.

Виробник пропонує 2 види пакувань гомілок:

Таким чином ви можете обрати саме ту упаковку, яка підійде для вашої родини.

Після того, як ви придбали необхідні інгредієнти, починається процес магії на кухні. Як приготувати сочевицю з курячими гомілками по-європейськи, розповідаємо у покроковому рецепті.

Сочевиця з курячими гомілками по-європейськи

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 7

Готуємо апетитну сочевицю з курячими гомілками по-європейськи / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю та моркву кубиками, обсмажуємо на олії чи вершковому маслі до скоринки. Додаємо спеції та перемішуємо.

  2. Додаємо до овочів курячі гомілки, продовжуємо обсмажувати ще 5 хвилин.

  3. Змішуємо томатну пасту зі склянкою води, вливаємо до м'яса з овочами та додаємо мелену паприку.

  4. Коли рідина википить, вливаємо ще 2 склянки чистої води, висипаємо промиту сочевицю та тушкуємо все разом 15 – 20 хвилин до готовності крупи та гомілок.

  5. Наприкінці додаємо нарізані помідори без шкірки та трішки солимо суміш.

  6. Готову страву подаємо до столу гарячою.

Смачного!