Десерт із замороженої вишні – рецепт торта за 20 хвилин

16 травня 2023, 15:49
Читать новость на русском

Знайшли у морозилці заморожену вишню, а сезонна, свіжа вже не за горами? У нас є рецепт торта без випічки за 20 хвилин з вишень.

Пісочне печиво, ніжний сметанний крем, соковита вишнева начинка – від такого десерту всі будуть у захваті, особливо діти.

Читайте також Неймовірно смачні: 3 рецепти бургерів на мангалі, які можуть замінити шашлик

До цього рецепту ідеально підійде як заморожена вишня, так і свіжа чи навіть з банки. З цим десертом у вас не виникнуть труднощі, адже він готується всього за 20 хвилин.

Рецепт торта з вишнями без випікання

  • Час: 20 хвилин (1 – 2 години для стабілізації)
  • Порції: 9
Інгредієнти:
 – 200 грамів пісочного печива.
Для ягідної начинки:
 – 300 грамів розморожених або свіжих ягід (у мене вишня);
 – 20 грамів цукру;
 – 1 столова ложка лимонного соку;
 – 15 грамів кукурудзяного крохмалю.
Для крему:
 – 2 яйця;
 – 100 грамів цукру;
 – дрібка солі;
 – 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 400 грамів сметани від 20%;
 – 75 грамів вершкового масла.
Для декору:
 – 25 грамів шоколаду.

Приготування:

  • Свіжі, або розморожені вишні поєднуємо з цукром, лимонним соком та крохмалем. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо до загущення. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. ⠀
  • Для крему яйця поєднуємо з цукром, сіллю та крохмалем. Додаємо сметану і, постійно помішуючи, варимо на середньому вогні до загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло, перемішуємо і даємо охолонути. ⠀
  • У форму шарами кладемо: печиво, крем, вишневу начинку і повторюємо ще раз. Зверху змащуємо тонким шаром крему і посипаємо натертим шоколадом.
  • Прибираємо у холодильник на декілька годин або на ніч.

Смачного!