Домашнє згущене молоко робити просто. Для цього потрібно всього три інгредієнти: молоко, цукор та вершкове масло. Смаколик можна додавати до кави, поливати ним сирники або перемащувати вафельні торти.
Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак
Його не відрізнити від магазинного: смак та консистенція ідентичні. Зберігайте готове згущене молоко в холодильнику у щільно закритому посуді.
Рецепт домашнього згущеного молока
- Час: 40 хвилин
Приготування:
- Підготуйте каструлю з товстим дном, бажано широку, щоб площа випаровування була великою. Вилийте у неї молоко, висипте цукор та додайте вершкове масло.
- При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння та зменште вогонь до помірного. Варіть масу до загустіння.
- В залежності від жирності молока, час варіння буде різним.
- Готове згущене молоко охолодіть при кімнатній температурі та подавайте до столу.
Смачного!