Домашнє згущене молоко робити просто. Для цього потрібно всього три інгредієнти: молоко, цукор та вершкове масло. Смаколик можна додавати до кави, поливати ним сирники або перемащувати вафельні торти.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Його не відрізнити від магазинного: смак та консистенція ідентичні. Зберігайте готове згущене молоко в холодильнику у щільно закритому посуді.

Рецепт домашнього згущеного молока

  • Час: 40 хвилин

Приготування:

  • Підготуйте каструлю з товстим дном, бажано широку, щоб площа випаровування була великою. Вилийте у неї молоко, висипте цукор та додайте вершкове масло.
  • При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння та зменште вогонь до помірного. Варіть масу до загустіння.
  • В залежності від жирності молока, час варіння буде різним.
  • Готове згущене молоко охолодіть при кімнатній температурі та подавайте до столу.

Смачного!